Claudia de Breij plotseling niet naar Eva Jinek: ‘Ze baalt van kritiek’

Claudia de Breij heeft haar optreden in de talkshow van Eva Jinek plotseling afgezegd. Daarom zaten er gisteren zo weinig onderwerpen in de seizoensopener van Jinek. “Ze baalt van de kritiek.”

Claudia de Breij en Eva Jinek © NPO, RTL

Het nieuwe seizoen is voor Eva Jinek wel héél kaal begonnen. Er zaten gisteren maar twee onderwerpen in haar talkshow: een vooruitblik op het nieuwe jaar en mensen die miljonair worden in de loterij. Een beetje karig voor anderhalf uur televisie. Hoe dat komt? Claudia de Breij heeft haar optreden op het laatste moment afgezegd.

Claudia zegt af

Privé-baas Evert Santegoeds onthult in Shownieuws dat Claudia eigenlijk de hoofdgast zou zijn. “Claudia zou vanavond te gast zijn bij Jinek. Dat weten wij omdat wij vorige week al contact zochten met Claudia om even met haar na te praten na die oudejaarsconference”, vertelt hij in de uitzending van gisterenavond.

Het verzoek van Shownieuws werd niet ingewilligd door het management van Claudia. “‘Nee’, zei het management toen. ‘Op 2 januari zit ze bij Jinek, dáár doet ze haar verhaal en verder helemaal niks, want dan gaat ze op vakantie.’ Dat is dan morgen (vandaag, 3 januari, red.).”

Blauwe vinkjes

Uiteindelijk is Claudia dus niet naar Jinek gegaan. “Tot onze verbazing zat ze helemaal niet bij Jinek en ook niet ergens anders. Ze reageert helemaal nergens op. We hebben haar geappt, we hebben het management geappt.”

Wat hebben die te zeggen? Niks. “Alle vinkjes worden blauw, Claudia wil er niks over zeggen, het management reageert er niet op. Het lijkt er toch een beetje op dat de oudejaarsconference voor haarzelf een domper is. We weten hoe gevoelig ze is voor de kritiek die daarop is.”

Niet mals

Claudia die niet tegen de kritiek kan? De cabaretière wist toch heel goed waar ze aan begon met die conference? “Je stelt je ook heel kwetsbaar op als je op oudejaarsavond 1,5 miljoen mensen bezighoudt op de mooiste avond van het jaar volgens heel velen, en de reacties waren niet mals.”

De kritiek is wel terecht, vindt Evert. “Ik vond het eigenlijk ook wel een beetje tegenvallen, hoor. Het kwam heel laat op gang en wat er toen kwam was niet genoeg om die hele uitzending recht te breien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Claudia de Breij heeft afgezegd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen