Evert Santegoeds hint op schandaal bij RTL: ‘Onderzoek loopt al’

Evert Santegoeds hint na het DWDD-schandaal op een soortgelijk drama bij RTL. Volgens hem is het onderzoek daarnaar in volle gang, maar zelf zegt de televisiezender van niets te weten.

Evert Santegoeds © SBS 6

Het is ongekend wat de Volkskrant-onthullingen over Matthijs van Nieuwkerk en de toxische cultuur bij De Wereld Draait Door teweeg hebben gebracht. Zelfs een invloedrijke A-ster wordt anno 2022 gewoon van zijn sokkel geduwd en dat betekent dat echt niemand zich meer veilig kan wanen in Hilversum. Wangedrag wordt keihard afgestraft.

Schandaal bij RTL?

Privé-baas Evert Santegoeds wijst er in zijn podcast Strikt Privé op dat er na het Matthijs-schandaal nog veel meer meldingen worden gedaan bij het meldpunt Mores. “Niet allemaal over hem, maar ook over verschillende andere programma’s en presentatoren, dus er zijn er heus nog wel meer.”

Het volgende schandaal zou zomaar eens om een RTL-gezicht kunnen gaan, aldus Evert. “Ik ken bij RTL ook nog wel iemand naar wie geloof ik een onderzoek loopt. Daar gaan we ongetwijfeld nog meer over horen de komende tijd.”

Johan waarschuwt

Johan Derksen waarschuwt er tegelijkertijd voor dat er geen heksenjacht moet ontstaan. “Het heeft natuurlijk wat losgemaakt, hè? Nu zijn er allemaal mensen die nog met een beetje gif in hun lichaam rondlopen en denken: wacht, nu kunnen we nog even revanche nemen”, zegt hij in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Hij vervolgt: “Maar ik vind het een beetje een gevaarlijke en ongezonde situatie, want het wordt allemaal nu… Natuurlijk moet je een klacht serieus nemen, maar als een klacht jaren na dato komt dan heb ik al mijn bedenkingen. Als die ook nog anoniem gebracht wordt, heb ik opnieuw mijn bedenkingen.”

Heksenjacht

We moeten niet doorslaan, aldus Johan. “Het wordt nu een beetje een soort heksenjacht achter iedereen aan. Ik weet wel dat er een paar hier niet goed slapen op het Media Park.”

Britt Dekker hintte daar afgelopen week ook al op in RTL Boulevard: “Iedereen in onze wereld weet: die lijst met dat soort taferelen is lang. Ja, weet je, iedereen kan een beetje rondvragen in het vak en we kennen ze allemaal, maar het is niet aan mij om die namen bekend te maken, maar er komen er nog genoeg aan.”

Schreeuwen

Dat is maar goed ook, vindt Britt. Ze laat haar vroegere tv-maatje Matthijs genadeloos vallen. “Je kunt niet gaan schreeuwen en mensen ziek maken. Ik doe nu topsport met George en dat is ook pittig. Ze noemen het de hele tijd topsport, maar dan ga je samen voor de gouden medaille.”

Ze vervolgt: “En wat Matthijs doet is: hij gaat zélf voor de gouden medaille en die anderen boeit hem niet en dat is niet oké, dus daarom is het geen topsport.”

RTL reageert

Tot slot: hoe zit het specifiek met de bewering van Evert dat er momenteel een onderzoek loopt naar iemand van RTL? “Er is op dit moment niets bij ons bekend, maar als we wel een melding krijgen, onderzoeken we dat grondig”, zegt een woordvoerder van de zender.

Het kan zijn dat er melding is gedaan bij het onafhankelijke Mores-meldpunt, maar, zo laat RTL weten: “Mores deelt de meldingen nooit met ons tenzij dit de expliciete wens is van de melders. “

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er na Matthijs van Nieuwkerk op korte termijn nog een A-ster van zijn sokkel valt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen