Gordon krijgt tik op vingers na fatshaming op SBS 6: ‘Hypocriet!’

Gordon krijgt een ferme tik op zijn vingers na het maken van een pittige grap in de tv-show van de Meilandjes. “Het is een grap ten koste van een ander. Als je wat terugzegt is het huilen!”

Gordon en Melvin © SBS 6

Het is ontegenzeggelijk dat Gordon behoorlijk op dreef was in de tv-show van de Meilandjes. Hij had de lachers op zijn hand, maar anno 2024 loop je al snel tegen de vraag aan: kán deze grap nog wel? En zo is er nu wat rumoer over een grap die hij maakte tegen muzikant Melvin, die tijdens een huiskamerconcert van Berget Lewis op de toetsen zat.

Mac & cheese

Melvin houdt van tafelen en dat is te zien. Hij ziet er lekker vol uit. “Melvin, we hebben een verrassing voor je! Een hele schaal met mac & cheese!”, roept Gordon op een gegeven moment.

Privé-baas Evert Santegoeds, die overigens wel geldt als Gordons aartsvijand, zegt in de podcast Strikt Privé: “Er zat ook weer een uithaal in, namelijk naar een pianist van Berget Lewis. Dan denk ik: man, je hebt zelf een leven lang met je gewicht geworsteld en dan ga je wat zeggen over de pianist van Berget Lewis. Pfff.”

‘Dan is het huilen!’

Jordi Versteegden, showverslaggever, vindt het ook een opvallende grap. “Een grap ten koste van een ander.”

Evert: “Ja, die rollen er aan de lopende band uit, totdat je wat terugzegt en dan is het huilen.”

Jordi vond het over het algemeen best een aardige aflevering. “Wisselende reacties op dat optreden. Ik moet eerlijk zijn: ik heb zitten genieten van die scherpe humor.”

Evert: “Maar wat een oude man als hij daar aankomt, joh.”

Strompelen

Gordon had tijdens de opnames veel last van zijn knie. “Ja, hij strompelde door Code Rosé. Ik zat wel te denken: wat móeten we nou met Gordon nog op televisie? Dat hij hilarisch is, dat weten we, maar wat kan hij nog?”

Evert: “Geen idee, maar ik vond het qua afleveringen van Chateau Meiland wel een van de leukere, want de week ervoor met die Dave von Raven… Dan denk ik: wat doet hij daar in vredesnaam? Je hangt toch wel bij Gordon aan zijn lippen en je moet er wel om lachen, maar zelfstandig een programma dragen?”

Beetje somber

Dát gaat niet meer lukken, verwacht Evert. “Dat heeft hij zeventien keer geprobeerd bij SBS 6 de afgelopen tijd met het lange contract dat hij had en daarvan is niks aangeslagen. Ik zie dat wel een beetje somber in. Het kan op een gegeven moment ook wel mooi geweest zijn.”

Jordi: “Jij denkt dus voorlopig geen eigen programma meer voor Gordon?”

Evert: “Ik zou niet weten waar. De publieke omroep zit er niet op te wachten en RTL wekt nou ook niet de indruk dat ze hem binnen willen halen op het moment dat ze de kans hebben. Ik denk dat het even klaar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon had gelachen als iemand de grap tegen hém had gemaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen