Claudia de Breij: ‘Ik ga niets zeggen over Matthijs van Nieuwkerk’

Claudia de Breij wekt ergernis door te zwijgen over het wangedrag van haar collega Matthijs van Nieuwkerk. Ze geeft daar echter geen gehoor aan: de cabaretière laat weten niet te reageren.

Matthijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij © BNNVARA

Het zorgt voor ergernis dat de beste tv-vrienden van Matthijs van Nieuwkerk zo muisstil zijn nu zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door aan het licht is gekomen. Types die vooraan stonden om mee te kakelen over de wantoestanden bij The Voice of Holland, laten nu helemaal niks van zich horen. Een klap in het gezicht van de slachtoffers van DWDD.

Claudia zwijgt

Claudia heeft afgelopen weekend echt vreselijk op haar donder gekregen in het programma Shownieuws. Daar vroeg Story-baas Guido den Aantrekker zich streng af waar haar veroordelende reactie in vredesnaam blijft.

Het is Shownieuws de afgelopen dagen niet gelukt om een reactie te krijgen, vertelt Bart Ettekoven in de uitzending van gisterenavond. “Het is oorverdovend stil uit de hoek van zijn vrienden. Claudia de Breij hebben we vandaag gebeld. Haar management laat weten dat zij daar op dit moment niets over wil zeggen.”

‘Voor de conference’

Claudia verschuilt zich achter het feit dat zij dit jaar de oudejaarsconference maakt. “Claudia gaat nergens reageren. Ze zal reageren in de oudejaarsconference. Al hopen we dat het tegen die tijd een beetje is overgewaaid”, zegt haar manager.

Een vreemde reactie, vindt Bart dat. “Dat vind ik ook zo’n rare reactie, van: we hopen dat het dan wat stiller is.”

Evert Santegoeds: “Het is dan nog niet overgewaaid, denk ik.”

Bart: “Dat denk ik ook niet.”

En Marc-Marie?

En Marc-Marie Huijbregts dan? “Van Marc-Marie Huijbregts hebben we nog steeds helemaal niets gehoord, terwijl hij toch doorgaans redelijk vooraan staat om zijn mening te roepen, maar misschien dat hij dat bewaart voor zijn eigen podcast.”

De podcast van Marc-Marie wordt altijd op vrijdag opgenomen en op zaterdag gepubliceerd. “Dus daar kijken we reikhalzend naar uit, want daar móet hij natuurlijk wel wat gaan vertellen over deze kwestie.”

Update

Update 13.00 uur – Claudia de Breij laat op Instagram weten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Claudia de Breij verschuilt zich achter haar oudejaarsconference. Laf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen