‘Peter van der Vorst wil Matthijs van Nieuwkerk niet meer hebben’

Er was een tijd dat RTL en Talpa met blanco cheques voor de deur stonden bij Matthijs van Nieuwkerk, maar dat is nu voorbij. Volgens Angela de Jong wil Peter van der Vorst hem niet meer hebben.

Matthijs van Nieuwkerk en Peter van der Vorst © RTL

Het is geen geheim dat RTL’s tv-baas Peter van der Vorst niet alleen heeft geprobeerd om Eva Jinek, maar ook Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk naar RTL 4 te halen. Eva zei ja, Jeroen haakte al vrij snel af – hij heeft al die RTL-miljoenen naar eigen zeggen niet nodig – en Matthijs besloot na lang twijfelen om het toch niet te doen.

Bijna naar RTL

Matthijs haakte op het laatste moment af; er bestond zelfs al een foto bestond met Beau en Eva samen. “Gelukkig hebben we de foto nog! Als er een foto bestaat waar Beau en Eva en ik op staan, heeft ontkennen geen zin meer. Het klopt, we hebben een aantal keer samen met Peter van der Vorst met elkaar gesproken”, zei de presentator in 2020.

Hij vond het interessant. “Ik kon me geen beter gezelschap voorstellen. Eva en Beau zijn bij de allerbesten, en niet onbelangrijk de allerleuksten. En Peter is een inspirerende chef. Maar het was uiteindelijk met het mes op de keel: dagelijks of wekelijks? Een eigen programma of onderdeel van dit superteam? Ik koos voor Matthijs Gaat Door.”

Peter wil niet meer

Nu, twee jaar later, is er volgens Angela de Jong geen geïmplanteerde haar meer op Peters hoofd die denkt aan het binnenhalen van Matthijs. “RTL zal het met Peter van der Vorst niet willen, heb ik uit betrouwbare bron. Die willen niet meer met dit type mensen in één team werken”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

En Talpa dan? Het lijkt John de Mol immers niet te kunnen schelen wat zijn sterren allemaal op hun kerfstok hebben. “Talpa zou kunnen. Ze wilden hem altijd al. John de Mol heeft een hoop gesprekken gevoerd, maar dat zou een beetje zijn als Antwerpen die Overmars binnenhaalt toch? Ik zou het niemand aanraden om het nu te doen.”

Tot rust komen

Matthijs moet alles even laten rusten, denkt Angela. “Ik denk dat we eerst de boel even tot rust moeten laten komen. Wie weet rollen er straks nog drie presentatoren uit de kast en is het over een half jaar allemaal uitgekristalliseerd en zijn we het weer vergeten. Dan zou het zomaar kunnen.”

Ze zou op den duur wel een groot tv-interview aanraden. “Hij moet eerst een heel goed interview geven, ergens op televisie. Echt laten zien dat hij spijt heeft.”

Vergevingsgezind

En Omroep MAX dan? Jan Slagter lijkt geen moeite te hebben met Matthijs en zijn angstcultuur. “Omroep MAX… Ik heb het idee dat Jan Slagter hem zomaar in zou lijven.”

Pikt de kijker dat ook? “Ik denk niet dat het zo werkt bij de kijker. De kijker is best vergevingsgezind, maar Matthijs had altijd al een dingetje met dat salaris waar veel mensen niet zo’n fijn gevoel bij hadden. Ik denk dat er nog wel wat water door de IJssel moet.”

RTL reageert

Wat zegt RTL over een eventuele overstap van Matthijs? Dat is volgens de zender ‘niet aan de orde’.

En Talpa? Die geven desgevraagd precies dezelfde reactie.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen