Jeroen Pauw: ‘Ik heb die RTL-miljoenen niet nodig’

Jeroen Pauw heeft vorig jaar inderdaad gesprekken gevoerd met RTL. Hij zag inhoudelijk echter geen uitdaging in een overstap en voor de RTL-miljoenen hoefde hij het ook niet te doen. Dat laat hij weten op NPO Radio 1.

Jeroen Pauw Foto: NPO Radio 1

Peter van der Vorst, de contentbaas van RTL, heeft vorig jaar niet alleen gesprekken gevoerd met Eva Jinek over een overstap, maar ook met Jeroen Pauw. Het liefst had hij gezien dat zij, net als op NPO 1, de late avond van RTL 4 zouden gaan afwisselen. Eva maakte voor naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar de overstap, Jeroen bleef voor twee ton bij de NPO.

Jeroen weigerde RTL-miljoenen

Jeroen stond wel open voor een gesprek. “Ik heb natuurlijk lang bij RTL gewerkt en RTL heeft vorig jaar ook aan mij gevraagd: ‘Wil je een keer komen praten?’ Dat heb ik gedaan, met Peter van der Vorst, wat een ontzettend prettige collega is geweest al die jaren, dus in die zin ken ik hem natuurlijk ook. Hij heeft nu een leidinggevende positie daar bij RTL.”

Inhoudelijk zag Jeroen echter geen uitdaging in een overstap. Hij zou bij RTL een talkshow gaan presenteren, zoals hij dat ook jarenlang voor de NPO heeft gedaan. “Het presenteren van een talkshow bij RTL was bij mij natuurlijk geen uitdaging, als je dat al doet bij de publieke omroep.”

Wel kon hij bij RTL aanzienlijk meer geld verdienen. Dat heeft hij echter niet nodig. “Ja, iets meer geld, maar ik heb al genoeg. In die zin wel. Ik heb al een financiële positie die wel goed is.”

Heeft Jeroen macht bij de NPO?

De talkshowhost bleef trouw aan de NPO. Heeft hij daar veel macht? “Nee, dat is niet helemaal zo. Ik merk in zijn algemeenheid wel dat de NPO-bazen een welwillend oor hebben, maar de problemen die er bij de NPO zijn, is dat er heel veel mensen zijn die heel graag van alles en nog wat willen maken, maar dat de uitzendduur niet meer wordt.”

“Ik heb nu dus de zes zondagen die mij door de NPO-leiding zijn gegeven. Maar die zijn ook weer enigszins beperkt, want het moet precies in 40 minuten, terwijl ik liever het in 50 of 55 minuten doet. Ik vind misschien wel dat ik meer ruimte moet krijgen, maar dat vindt iedereen natuurlijk. Dit zijn de feiten en daar moet ik het mee doen.”

Het interview met Jeroen Pauw op NPO Radio 1 kunt u hier zien.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen