Johan Derksen walgt van Jan Slagter: ‘Dit is gewoon denigrerend’

Johan Derksen hekelt de denigrerende manier waarop Jan Slagter spreekt over de kijkers van Vandaag Inside. “Er klinkt een beetje jaloezie uit, van: ‘Al die domoren kijken naar die klootzakken!’”

Johan Derksen en Jan Slagter © SBS 6, NPO

Vandaag Inside is veruit de meest bekeken talkshow van Nederland en daar wordt door concurrenten natuurlijk met flink wat jaloezie naar gekeken. Jan Slagter participeert met zijn Omroep MAX in de dagelijkse talkshow Op1 en daar kijken doorgaans een stuk minder mensen naar. Wat vindt de omroepbaas daarvan?

Jan denigrerend

Jan laat zich in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1 ietwat denigrerend uit over Vandaag Inside en de kijkers daarvan. “Mensen die lager opgeleid zijn, de mensen die maatschappelijk teleurgesteld zijn, de afgehaakten zoals dat ook wordt genoemd, die vinden wel hun weg bij VI”, aldus de omroepbaas.

Waarom? Jan: “Omdat daar ongebreideld de mening op tafel wordt gegooid en de kijker herkent zich daar op een of andere manier in. Die zegt: ‘Ja, dat is wel waar wat die Johan zegt! Of wat Wilfred zegt!’”

‘Het is gelul!’

VI-tafelgast John van den Heuvel vindt het flauw van Jan. “Dat vind ik een beetje gelul.”

Johan Derksen: “Dit heeft iets denigrerends.”

Wilfred Genee: “Nogal ja.”

Johan: “Omdat wij veel kijkers hebben zijn er veel mensen die dan zeggen: ‘Ja, daar kijken alleen maar domoren naar’, maar dat kun je niet maken tegen de mensen die op ons inschakelen.”

Niet waar

Wilfred: “Het is ook niet zo.”

Johan: “Er is ook helemaal nog nooit een onderzoek naar gedaan. Er klinkt een beetje jaloezie uit, van: ‘Al die domoren kijken naar die klootzakken!’”

Wilfred: “Charles Groenhuijsen kwam toen met een onderzoek, maar het verschil is minimaal volgens mij. Ik heb ook de indruk dat er wel genoeg mensen naar kijken die… Maar het maakt ook niet uit, ook al doen ze het niet!”

John: “Als er 900 duizend mensen naar kijken…”

Johan: “Hij laat zich een beetje kennen, hè, die Jan?”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter vergoelijkt als een van de weinigen het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Zou u nog voor Jan willen werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen