Mart Hoogkamer blijft voor veel irritatie zorgen: ‘Inhoudsloze sh*t!’

Mart Hoogkamer blijft voor irritatie zorgen met zijn oppervlakkige zuipsoap Mart op de Piste. Hij en zijn lallende collega’s krijgen ditmaal het panel van de AD Mediapodcast over zich heen.

Mart Hoogkamer © SBS 6

Het lijkt soms of de NPO nooit leert van zijn fouten. Juist op het moment dat iedereen het erover eens leek dat oppervlakkig en inhoudsloos amusement niet thuishoort op met belastinggeld betaalde tv-zenders, dient AvroTros de lallende zuipsoap Mart op de Piste op en bereidt BNNVARA een nieuw seizoen van Ranking the Stars voor.

‘Echt infantiel’

De NPO moet kappen met ‘infantiele SBS-formats’, vindt het panel van de AD Mediapodcast. Journalist Dennis Jansen: “Ik vind het echt infantiel. Het voelt werkelijk helemaal niets toe. Boodschappen doen, sneeuwballen gooien, in de sneeuw rennen, hahaha-lachen-lachen, in de jacuzzi, hele flauwe humor. Het voegt niets toe. Het is niet eens vermaak.”

Het programma draait formeel om het creëren van een nieuwe après-ski-hit. “Dan kan alles bij de NPO, want dan heeft het het haakje cultuur. Zo werkt het natuurlijk niet”, vindt collega Angela de Jong. “Ik vind het echt schandalig.”

Belediging

En dan nog komt dat element nauwelijks aan bod, aldus Dennis. “Dat doen ze ook niet eens. Je ziet ze ook geen hit maken. Je ziet toch niet dat ze creatief bezig zijn?”

Angela: “Je ziet dat ze een cover van Hazes zingen met z’n tweeën en je ziet een nieuwe beat gezet worden onder een bestaand hitje van Jody Bernal, wat ook nog echt een belediging is voor de term après-ski-hit, want dat is niet het gejodel van Jody Bernal.”

Hersenloos vermaak

De NPO is weer even helemaal de weg kwijt, aldus Angela. “Het is een breed probleem dat de NPO denkt dat je de afgehaakte kijker, die vaak wat jonger is en kennelijk hersenloos vermaak wil, met deze formats trekt.”

“Ik plaats dit in het rijtje Showcolade, Tik ‘M Aan, De Bluffer en Jandino’s Bezorgservice. Van: wij denken dat we kijkers trekken met inhoudsloze shit. Dat is echt een misrekening.”

AD Mediapodcast

De AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Mart Hoogkamer volgens u een grote artiest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen