Lex Uiting: ‘Dieuwke Wynia heeft ook tegen mij staan schreeuwen’

Lex Uiting heeft in zijn tijd bij De Wereld Draait Door óók last gehad van Dieuwke Wynia, het horrorhulpje van Matthijs van Nieuwkerk. “Ja, wat er beschreven wordt in de Volkskrant herken ik.”

Lex Uiting en Dieuwke Wynia © RTL, NPO

De Wereld Draait Door had een tijd lang een rubriek met de naam De Jakhalzen. Daarin reisden verslaggevers met een rode stropdas door het land om reportages te maken. Eén van hen was Janine Abbring, die abrupt is opgestapt na een bizarre aanvaring met Dieuwke Wynia. Maar ook RTL Boulevard-ster Lex Uiting was een van die Jakhalzen.

Schreeuwende Dieuwke

Lex heeft net als Janine erg slechte ervaringen met Dieuwke. De oud-hoofdredacteur van De Wereld Draait Door speelt een hoofdrol in het Volkskrant-artikel over de wantoestanden bij dat programma. Ze was de opperheks van de redactie, maar speelt nu ineens de vermoorde onschuld. “Ja, die spanning die beschreven wordt in de Volkskrant herken ik”, zegt de presentator.

Hij vervolgt in RTL Boulevard: “Dieuwke heeft ook een keer naar mij staan te schreeuwen, toen ik uitleg vroeg waarom een filmpje niet werd uitgezonden. Toen was het ook te moeilijk blijkbaar op dat moment om even rustig uit te leggen: ‘Lex, dit en dit klopt er niet aan en daar en daar moet je nog aan werken.’ Nee, het was meteen boem-tjak.”

Honderd procent

De meeste ellende heeft Lex niet meegekregen. “Wij maakten met de Jakhalzen een filmpje binnen dat clubje, dus we waren niet dagelijks verantwoordelijk voor de onderwerpen en de gasten. We maakten een filmpje, dus wij vielen ook wel een beetje buiten die hele kermis.”

Hij kende de verhalen al wel van collega’s. “Ik ken natuurlijk veel collega’s uit die tijd met alle verhalen en die kloppen honderd procent met wat er vandaag in de Volkskrant staat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen