Francis van Broekhuizen slaat terug naar kritische Henny Huisman

Francis van Broekhuizen ergert zich aan de kritiek die Henny Huisman op haar heeft geuit. “Hij vindt het waarschijnlijk lastig dat nieuwe mensen wél veel op tv komen”, sneert ze.

Francis van Broekhuizen en Henny Huisman © RTL, NPO

Henny Huisman vindt dat nieuwe tv-talenten altijd in een heel rap tempo worden uitgemolken. Je moet zuinig omgaan met dat soort mensen, maar dat gebeurt volgens de voormalig televisiester niet. “Leuke karakters die worden ontdekt, zoals Francis van Broekhuizen, zie je ook meteen overal. Britt Dekker zelfde verhaal”, zegt hij.

Francis slaat terug

Wat vindt Francis van die kritiek van Henny? Ze reageert lichtelijk gepikeerd in de Weekend. “Van hem uit begrijp ik dat wel. Hij heeft natuurlijk zo’n carrière gehad. Hij was vroeger dé man op tv. Met de Soundmixshow en noem maar op.”

De operazangeres vervolgt: “Hij is nu wat ouder en zelf niet meer zo vaak op tv. Dan vindt ‘ie het waarschijnlijk lastig dat nieuwe mensen wel veel op tv komen.”

Uitgelezen kans

Henny heeft toch wel een punt? Op een gegeven moment zat Francis werkelijk in íeder BN-er-programma. “Nu was het bij mij zo dat de theaters dicht waren. Dat maakte optreden in bepaalde programma’s, ook als zangeres, een uitgelezen kans. Om bezig te blijven én om geld te verdienen.”

Waar is Francis eigenlijk ineens vandaan gekomen? “Doordat ik in De Slimste Mens toevallig nogal ver kwam, werd ik ineens overal voor gevraagd”, legt ze uit. “Dat zie je bij alle deelnemers aan dat programma.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen