Özcan Akyol verbaast zich enorm over Op1: ‘Waar staat de lijkkist?’

Özcan Akyol vindt dat de makers van de talkshow Op1 volledig de weg kwijt zijn. Hij vindt het programma gewoon een beetje deprimerend. “Jongens, wie is er dood, waar staat de lijkkist?”

Özcan Akyol © RTL

De gezelligheid is ver te zoeken in de talkshow Op1. Dat komt natuurlijk mede omdat het programma karakter mist; er zit elke avond weer een ander duo aan tafel en dat komt de herkenbaarheid niet ten goede. Volgens Özcan Akyol doet NPO 1 er goed aan om de boel op de schop te gooien bij het programma.

‘Waarom kijk ik nog?’

Özcan vindt Op1 zwaar teleurstellen, zegt hij in zijn column in de VARAgids. “Waarom kijk ik nog naar Op1? Dat is een goede vraag.”

De enige reden dat Özcan er regelmatig op afstemt is omdat de gastenlijst vaak wel redelijk op orde is. “Het is zo dat ze meestal goede gasten hebben, allerlei prominenten uit de politiek, die niet naar andere plekken willen gaan, omdat ze het niveau daar ondermaats vinden.”

‘Waar staat de lijkkist?’

Waarom er elke aflevering zo’n grafstemming moet heersen aan tafel is Özcan niet duidelijk. “Volgens mij is het heel makkelijk om van die talkshow weer een sexy en inhoudelijk gebeuren te maken: ze moeten voor één koppel op vaste basis kiezen, gewoon weer publiek uitnodigen en als het even kan zo nu en dan lachen om iets.”

Dat zou een flinke verbetering zijn, vindt de presentator. “Nu kijk ik vaak en denk ik: jongens, wie is er dood, waar staat de lijkkist? Het komt vast allemaal goed. Houd vol.”

Youp ook kritisch

Ook Youp van ’t Hek uit in dezelfde gids kritiek op Op1. Hij juicht toe dat de boel daar laatst flink werd opgeschud door Huub Stapel, die felle kritiek uitte op medegast Cora van Nieuwenhuizen.

Hij sneert: “Huub schopte een beetje herrie in de tamme actualiteitentent van de NPO, waar niemand onder de 65 meer naar kijkt. Huub sprak gewoon zeer terecht een gevallen politica aan op haar stuitende wangedrag.”

Knettertelevisie

Als Op1 de boel een beetje spannend wil houden mogen ze Youp ook bellen. “Hoop zo dat ik een keer tegelijk met diezelfde Cora in Op1 mag zitten. Ik beloof u dat dat een gezellige avond wordt.”

“Een beetje knettertelevisie. Dat dat zinloze toestel in je huiskamer weer een beetje zin heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet Op1 er goed aan om de studio weer te vullen met publiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen