‘Kunnen Voice-slachtoffers ook lachen om comedy Linda de Mol?’

De verbitterde Linda de Mol wil de mensen thuis flink gaan laten lachen met haar nieuwe komedieserie Five Live. Maar kán dit nu eigenlijk wel? “Zullen de Voice-slachtoffers er ook om kunnen lachen?”

Waldemar Torenstra en Linda de Mol © SBS 6

Linda de Mol maakt er geen geheim van dat ze zwaar verbitterd is. Ze heeft afgelopen week in haar comeback-column woest uitgehaald naar de halve mediawereld. Toch wil ze Nederland nu flink gaan laten lachen met haar nieuwe komedieserie Five Live. De première is volgende week zondag, maar komt dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Nieuwe Linda-serie

Five Live is een komische serie over de mediawereld vol jaloezie, geroddel, ellebogenwerk en hypocrisie. Het kan niet anders dan dat Linda zich goed heeft laten inspireren door wat er allemaal gebeurt achter de schermen van Talpa.

Mediajournalist Roelf Jan Duin vraagt zich af of Linda hier niet mee de mist in gaat, omdat de komedieserie de werkelijkheid volgens hem wel héél erg benadert. “In Five Live speelt ze de rol van een presentatrice van een talkshow wier ex er een nogal wild seksleven op nahoudt”, legt hij uit in Het Parool.

Voice-slachtoffers

Dat klinkt wel héél erg als het echte leven van Linda, die in opspraak is geraakt door haar wilde ex-geliefde Jeroen Rietbergen. Het enige verschil is dat het in Jeroens geval allemaal iets minder onschuldig was. Hij heeft zich immers grensoverschrijdend gedragen achter de schermen van The Voice.

Vinden de Voice-slachtoffers zo’n serie op dit moment wel gepast? Roelf Jan vraagt het zich af. “Dit is art imitating life zeg maar, met vast voldoende kwinkslagen om de zaak luchtig te houden, maar zullen de Voice-slachtoffers er ook om kunnen lachen?”

Meppende Johnny

Roelf Jan zet overigens ook vraagtekens bij de terugkeer van Linda’s neefje Johnny de Mol. Hij keert terug op de buis als presentator van Restaurant Misverstand. “Onhandige timing, met een strafrechtelijk onderzoek dat nog loopt?”

De mediajournalist vergelijkt Johnny met Lil Kleine, die ook pogingen doet om zijn carrière weer te hervatten. “De comeback van de meppende mannen”, sneert Roelf Jan.

Fragment

Een voorproefje van Five Live:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol twijfelt of ze nog door wil met tv. Van de buis of gewoon doorgaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen