Henny Huisman nog steeds geen fan van Britt Dekker: ‘Ze is overal!’

Henny Huisman is nog steeds geen liefhebber van Britt Dekker. Hij vindt dat de presentatrice te vaak op televisie verschijnt, net als Francis van Broekhuizen. “Die zie je echt overal.”

Henny Huisman en Britt Dekker © RTL, SBS

Het is geen geheim dat Henny Huisman niet graag naar de programma’s van Britt Dekker kijkt. Hij haalde een klein jaar geleden nog hard naar haar uit door te stellen dat ze niet veel toevoegt op televisie. “Bij het programma We Want More is Wendy een vakvrouw, en in mijn ogen voegt het niet veel toe dat Britt er naast staat”, zei hij toen.

‘Britt te veel op tv’

Negen maanden later heeft Britt de vroegere tv-ster nog niet kunnen overtuigen, want nu noemt Henny haar naam expliciet in een betoog over het onderschatten van tv-kijkers. “Leuke karakters die worden ontdekt, zoals Francis van Broekhuizen, zie je ook meteen overal. Britt Dekker zelfde verhaal”, klaagt hij in De Telegraaf.

Er is sowieso te veel c-garnituur op televisie, vindt Henny. “Als bij een BN’er in een ondertitel gezet moet worden waar hij bekend van is, dan verliest het begrip zijn waarde. In mijn tijd had je Sterrenslag met écht bekende mensen die door de modder ploegden.”

‘Wees creatiever!’

Henny vindt dat Hilversum een stukje creatiever moet zijn. Hij vindt The Masked Singer bijvoorbeeld een heel erg leuk programma met mooi gemaakte pakken en maskers. “Dan krijg je een halfbakken spin-off ervan zoals De Enige Echte, met maskers die uit een fopwinkel lijken te komen. Daar trappen mensen niet in.”

Hetzelfde geldt voor al die afschuwelijke napraatprogramma’s, aldus Henny. Hij vindt het hartstikke goed dat Luuk Ikink van de buis is gehaald met zijn gebabbel over Expeditie Robinson. “Dat geouwehoer erna, wat kan ons dat schelen? Over iets waarover al niet wordt gesproken tijdens de uitzending, heeft geen zin.”

350 euro

Tot slot: moet Henny zelf niet wat vaker op televisie? Alleen als ze de portemonnee trekken, aldus de 70-jarige tv-beroemdheid. “Ik word zo vaak gebeld met: je staat boven aan de lijst om in ons programma te komen en daar staat dan 350 euro voor, bruto. Dan denk ik: ja joh, wat wil je nou? Daar gooi ik niet eens mijn tank voor vol.”

Het Telegraaf-artikel ‘Zucht tv-land onder creatieve armoede? ’Begrip BN’er verliest waarde’’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Britt Dekker te vaak op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen