‘Nick & Simon zwijgen over breuk vanwege afspraken met Eva Jinek’

Nick Schilder en Simon Keizer houden de lippen stijf op elkaar over hun vermeende breuk. De reden? “Ze hebben afspraken met Eva Jinek om het nieuws daar groot bekend te maken.”

Nick Schilder, Simon Keizer en Eva Jinek © Ruud Baan, RTL

Het gerucht dat Nick Schilder en Simon Keizer uit elkaar gaan is ingeslagen als een bom. De Volendamse artiesten hebben via hun manager laten weten dat er wel soloplannen zijn, maar er wordt in het midden gelaten of dat betekent dat hun samenwerking voorlopig voorbij is. Ze zwijgen al dagen, ook via hun socialmediakanalen.

Afspraken met Jinek

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden vindt het een vreemde gang van zaken. “Het management heeft een verklaring doen uitgaan naar alle pers. Ik heb die drie keer gelezen en één ding valt me vooral op: ze ontkennen noch bevestigen het einde van Nick & Simon. Ze praten er een beetje omheen”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Privé-baas Evert Santegoeds, die als eerste het gerucht naar buiten bracht, weet wel waarom dat is. “Ze praten er een beetje omheen en dat is omdat ze afspraken hebben met Eva Jinek om daar groot nieuws bekend te maken. Daar zijn we even voor gaan liggen. We hebben het gras voor Eva’s voeten weggemaaid.”

Tegenprestatie

Nick & Simon zitten op maandag 29 augustus in de seizoenspremière van Jinek. Er wordt bewust gewacht tot die datum, aldus Evert. “Het heeft er natuurlijk alles mee te maken dat die grote tour wordt aangekondigd en dan zal de kaartverkoop wel beginnen. De tegenprestatie van hen is dat ze tot die tijd geen echt commentaar geven.”

Wat klopt er van de geruchten dat de twee elkaar niet meer kunnen luchten of zien? “Het is geen Siamese tweeling natuurlijk. Het zijn twee verschillende karakters die jeugdvrienden waren, maar in de loop der jaren verander je ook en ga je je irriteren. Je ontwikkelt je door en een jeugdvriend van vroeger is niet altijd een vriend voor het leven.”

Nick & Simon

Nick & Simon zingen een liedje:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen