Caroline van der Plas gaat he-le-maal stuk in Op1: ‘Hahahaha!’

Caroline van der Plas is na een korte werkonderbreking, vanwege bedreigingen, weer terug in de media. Ze zat gisterenavond aan tafel bij Op1 en ging daar he-le-maal stuk om een komediant.

Caroline van der Plas © NPO

Het ging aan tafel bij Op1 niet alleen over de boerenprotesten, maar ook over mensen die een fobie hebben voor wespen. Er zat een dame aan tafel die de presentatoren van dienst, Tijs van den Brink en Margje Fikse, verleidde om hun handen in een plastic box vol wespen te steken. Tafelgast Caroline van der Plas moest daar niet aan denken.

Wespenfobie

Caroline is een van de mensen die een wespenfobie heeft. “Ik word echt helemaal misselijk nu. Dit is echt een heel grote fobie van mij. Ik ben wel echt serieus bang voor wespen. Mijn man zei altijd tegen mij: ‘Het leven met jou is ontzettend onrustig’, en dat kwam onder meer in de zomer door mijn wespenfobie.”

Hoe reageert Caroline op een wesp? “Ik ben dus zo’n type dat echt opstaat en wegrent, al zwaaiend met mijn armen. Ik ben er gewoon echt serieus bang voor.”

Gestoken

Lang geleden is Caroline (55) gestoken door een wesp. “Ik weet gewoon precies hoe oud ik was en waar ik stond toen ik voor de eerste keer door een wesp werd geprikt. Ik was drie jaar, ik had een wit jurkje aan en stond aan de overkant van de straat van mijn huis.”

Ze vervolgt: “Op mijn binnenbeen liep een wesp en ik kende geen wespen, want ik was nog nooit geprikt. Toen werd ik geprikt en vanaf toen ben ik bang. Ik ben niet allergisch ofzo, maar het was zo’n heftige ervaring. Dat weet ik nog heel goed.”

Lachbui

Caroline gaat helemaal stuk als Op1 een fragment instart van de Engelse cabaretier Michael McIntyre. Hij stelt dat er drie type reacties zijn op wespen: mensen die heel cool hun handen in de lucht wapperen, mensen die de hele groep manen stil te zitten ‘om de wesp niet boos te maken’ en mensen die hysterisch in de rondte beginnen te rennen.

Als Michael die laatste groep uitbeeldt, herkent Caroline zich daar dermate in dat ze onbedaarlijk begint te lachen. Het fragment is te zien op NPO Start, vanaf minuut 45:30.

Fragment

Op1 heeft wel een fragment op Twitter geplaatst van de presentatoren die hun hand in de wespenbox steken:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen