Johan Derksen en René van der Gijp nú al terug: ‘Doe ik voor John’

Johan Derksen en René van der Gijp zijn gisteren al teruggekeerd op televisie, zo’n anderhalve week voor de start van het nieuwe seizoen van Vandaag Inside. “Dit doe ik voor John.”

René van der Gijp en Johan Derksen © Veronica

’s Lands meest bekeken talkshow Vandaag Inside barst over anderhalve week weer los op SBS 6. Terwijl presentator Wilfred Genee nog steeds van zijn vakantie geniet, zijn zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp gisteren alweer aan de slag gegaan. Zij analyseerden op Veronica de voetbalwedstrijd Dundee United – AZ (1-0).

‘Doe ik voor John’

Is René deze zomer in een zwart gat gevallen? “Nee, totaal niet. Helemaal niet.” En Johan? “Ik hou me hoofdzakelijk bezig met radio. Geen vakantie, nee. Ik hou niet van vakantie. Zeker niet als ik al die problemen met vakantie zie. Met lange rijen en drukke wegen enzo. Laat mij maar rustig in Drenthe zitten. Dat is pas echt vakantie.”

Hélène Hendriks: “Toch wel leuk, hè, Johan, een beetje over voetbal praten?”

Johan gaf eerder aan niet meer over voetbal te willen praten. Nu zegt hij: “Als ze mij bellen dan weet je dat werkelijk iedereen op vakantie is. Het is niet mijn hobby, maar als het de vakantieperiode is en meneer De Mol maakt een klein bedrag over ieder jaar, dan kun je moeilijk tegen hem zeggen: ‘Nee, ik val niet in.’”

Kees Jansma

René lachend: “Ze wilden Kees Jansma nog uit zijn vakantieoord terug laten vliegen. Hahaha.”

Johan: “Nou, daarvoor was Kees nog op de fiets gekomen! Nee, maar ik heb hier jaren gezeten en toen deden we twee wedstrijden. Dan zaten we hier om 17.30 uur, maar om 00.30 uur nog. Dan gingen wij naar huis en toen kwamen wij thuis en deed Wilfred zijn 36ste samenvatting nog.”

Hélène: “Dat ben ik nu dus aan het doen!”

Tv-marteling

René heeft zin in het nieuwe seizoen van Vandaag Inside. “Ja, tuurlijk. Ja, tuurlijk. Ik moet zeggen, zeker in het eerste half jaar: ik vond het heerlijk dat uurtje. Hè?”

Johan: “Nou ja, het is… Wij zijn natuurlijk gemarteld jarenlang met een programma van twee uur. Er bestaat op de hele wereld geen talkshow die twee uur duurt, alleen bij ons. Na de derde commercial break wist je niet meer waar je het over moest hebben en dit uurtje vliegt om.”

René: “Dat hoor je van andere mensen ook hoor. Die vinden het prima. Een uurtje is prima.”

Erg weinig kijkers

Dundee United – AZ was met 264 duizend kijkers (7 procent marktaandeel) overigens totáál niet in trek bij de kijker. Veronica wist met de uitzending maar nét een plaatsje te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Tot slot: heeft er iemand nog wat te zeggen over de kaarsrel? Hélène: “Daar gaan we het niet meer over hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen