Bas Smit zegt sorry voor chaos bij concert: ‘Komt door personeel’

Bas Smit zegt sorry voor de enorme chaos die is ontstaan bij het Amsterdamse Zomer-concert. Het kwam volgens hem door een pinstoring en het personeel. “Oprechte excuses.”

Bas Smit en Nicolette van Dam © Instagram

Het was voor veel mensen een hel: de klachten over het door Bas Smit en Nicolette van Dam georganiseerde concert The Best of De Amsterdamse Zomer stromen van alle kanten binnen. Niet alleen op hun eigen pagina’s, maar ook bij de juicekanalen. De mensen zijn verbijsterd over hoe slecht het gisteren georganiseerd was.

Bas verlegt schuld

Bas kan er niet onderuit en reageert nu met een officieel statement. Hij legt de schuld bij een pinstoring en personeel dat niet op kwam dagen. “Wat was het een geweldige show, maar ook wij zijn net als jullie teleurgesteld in het verloop van deze editie in verband met de drukte bij de drank- en eetfaciliteiten.”

Hij vervolgt: “We hebben helaas te maken gehad met factoren die we niet meer opgelost kregen, zoals ruim 1/3 van het barpersoneel wat niet op kwam dagen en een pinstoring. We hebben geprobeerd dit op te lossen, maar kregen dit in deze uitdagende markt niet meer voor elkaar. Onze oprechte excuses.”

Geen compensatie

Het is ongelooflijk vervelend, vindt Bas, die recent ook al onder vuur lag vanwege seksisme en drugsgebruik op de werkvloer van zijn bedrijf Zapp. “Ook wij hadden dit liever anders gezien en voelen dat we tekort zijn geschoten.”

Bas rept met geen woord over een eventuele compensatie. Daar hebben veel bezoekers wel om gevraagd, temeer omdat de prijzen van het eten en drinken ook behoorlijk hoog waren. Zo kostte een simpel hamburgertje al 11 euro.

Hij hoopt dat het vanavond beter gaat. “We zijn met man en macht bezig om voor vandaag alles op orde te krijgen zoals jullie van ons gewend zijn. En als je zin hebt in een bardienst, weet je ons te vinden.”

Ook VVD is boos

Ook Claudia van Zanten, die in de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Zuid zit, is boos:

Juicekanalen

De juicekanalen Juice Channel en Reality FBI berichten uitgebreid over de chaos bij het concert van Bas en Nicolette:

Statement

Het statement van Bas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit zegt sorry, maar zegt niets over compensatie. Geen woorden maar daden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen