Lange Frans heeft geen spijt van uitspraken over Marco Borsato

Lange Frans heeft er geen spijt van dat hij zich al in zo’n vroeg stadium heeft gedistantieerd van Marco Borsato. Hij gelooft dat de aantijgingen tegen hem waar zijn. “Ik heb genoeg gehoord.”

Marco Borsato en Lange Frans © YouTube

Marco Borsato wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Hij zou zich ook hebben misdragen bij The Voice of Holland. Opvallend is dat de zanger niet bepaald zijn best doet om zich publiekelijk te verweren, want hij is compleet uit de schijnwerpers getreden. Een huilinterview met Linda de Mol zit er ook niet in; die zit zelf huilend thuis.

‘Is dat een vraag?!’

Veel mensen vinden dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is, maar daar is Lange Frans het niet mee eens. Hij heeft zich in november met stevige bewoordingen gedistantieerd van Marco. Hij probeerde zelfs hun gezamenlijke liedje Samen Voor Altijd, waaraan ook hun kinderen meewerkten, offline te halen.

Dat is niet gelukt, maar, zo zegt Frans in de Party: “Ik heb mijn naam wel van die plaat af laten halen inmiddels.”

De Party: “Waarom?”

Frans: “Nou, is dat een vraag? Waarom laat je je naam afhalen van een plaat met Marco Borsato?”

Klaar met Marco

Party: “Je wilt niet meer met Marco Borsato geassocieerd worden?”

Frans: “Precies! En zéker niet omdat het een plaat is met kinderen. (…) Ik heb niet de macht om de plaat helemaal terug te trekken, want het is niet alleen maar míjn plaat. Ik ben de eigenaar niet, dat is de platenmaatschappij. Anders had ik dat waarschijnlijk wel gedaan.”

Party: “Jouw gevoelens richting Marco Borsato zitten dan wel diep?”

Frans: “Niet superdiep, gewoon normaal. Toen aan het licht kwam wat er wellicht gebeurd zou kunnen zijn, dacht ik: ik wil er niks meer mee te maken hebben.”

Hoor en wederhoor

Vindt Lange Frans zichzelf niet te rigoureus? We hebben Marco nog niet gehoord. “Ik vind hoor en wederhoor toch iets anders dan twee aangiften. Ik heb genoeg gehoord. Jullie weten net zo goed als ik dat de geruchten en roddels er al veel langer waren, al zeker anderhalf-twee jaar, voordat ze de wereld in geslingerd werden bij RoddelPraat en Yvonne Coldeweijer.”

Hij vervolgt: “Wat we eerst hoorden in de wandelgangen, had niks met kinderen te maken. Dat ging over vreemdgaan. Dat moet je zelf weten, dat is iets tussen jou en je vrouw. Maar in mijn podcast trek ik ten strijde tegen hooggeplaatste pedofielen, dan ga ik natuurlijk niet mijn naam achter een liedje van Borsato laten staan.”

Tien procent

Voor Frans is het allemaal wel duidelijk. “Als hij zich had willen verdedigen, had hij dat kunnen doen”, zegt hij. “Zelfs als tien procent van die hele hoop waar is, is het nog steeds veel te veel. Dat is hoe ik erin sta.”

Het hele interview met Lange Frans:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat Marco Borsato nooit een interview heeft gegeven over zijn vermeende wangedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen