Jan Slagter gebasht: ‘Waarom wil je zo graag als weldoener op tv?’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, wordt keihard aangevallen door Aaf Brandt Corstius. Zij ergert zich aan het programma MAX Maakt Mogelijk, waarin hij kwetsbare ouderen in het buitenland helpt.

Jan Slagter en Aaf Brandt Corstius © MAX, RTL

Het getuigt volgens Aaf Brandt Corstius van enorme ijdeltuiterij dat Jan Slagter zijn hulp aan kwetsbare ouderen altijd vast laat leggen door zijn eigen camerateams. “Hij zit heel vaak in Hongarije in een dorp ergens, in zo’n poepdorp, brood uit te delen”, merkt haar co-host Marc-Marie Huijbregts op in hun podcast Marc-Marie en Aaf Vertellen Iets.

Weldoener

Aaf krijgt daar de rillingen van. “Oooh, als weldoener. Ja, daar houdt hij ook van, ja.”

Marc-Marie kritisch: “Ik vind altijd: dat moet je eigenlijk niet zelf doen, vind ik.”

Aaf: “Ja, of je moet het doen, maar je hoeft het allemaal niet te broadcasten dat je het aan het doen bent. Ga lekker brood uitdelen, toch? Dat kan prima, zonder dat je er een camera bij vraagt.”

Marc-Marie: “En dan die jolige… Nee.”

Vakman

Dan realiseren Aaf en Marc-Marie zich dat ze wel héél onaardig spreken over iemand die zich onophoudelijk inzet voor kwetsbare ouderen in noodsituaties. Marc-Marie: “Nee, hier houden we mee op. We vinden het hartstikke goed wat Jan Slagter doet.”

Aaf: “Ja, wat een vakman is dat. Ja, want hij is ook zo iemand die je dan echt een mail gaat sturen, hè?”

Marc-Marie: “Wat hij in Hongarije doet, ik weet niet waar, in Moldavië ofzo. Hij gaat een beetje op de geur af en daar gaat hij dan brood brengen. Dat vind ik hartstikke goed, top!”

Volksmenner

Jan Slagter is in de kringen van Aaf een soort persona non grata. Hij wordt ook altijd beschimpt in Media Inside, het tv-programma van haar man Gijs Groenteman. Daar vinden ze Jan een ‘volksmenner‘.

Het heeft kwaad bloed gezet bij Jan. “Eigenlijk wil ik hier geen woorden aan vuilmaken. Er kijkt geen hond naar dat programma, het zijn gewoon een paar sukkels.”

Podcast

De podcast van Marc-Marie en Aaf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u deze aanval op Jan Slagter terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen