Jan Slagter aangevallen in Media Inside: ‘Hij is een volksmenner’

Jan Slagter, de keizer van Omroep MAX, is gisteren keihard aangevallen in de smeuïge talkshow Media Inside. Hij werd door presentator Marcel van Roosmalen onder meer een volksmenner genoemd.

Jan Slagter en Dionne Stax © MAX

Samen met zijn nieuwe aanwinst Dionne Stax presenteerde Jan Slagter afgelopen week een tv-actie voor de slachtoffers van de overstromingen in Limburg. “Ik vond het wat volksmennerigs hebben moet ik eerlijk zeggen”, zei Marcel van Roosmalen gisteren in Media Inside.

Onderbuik

Zijn collega Gijs Groenteman is het daarmee eens: “Ja, maar zeg je Jan Slagter, dan zeg je iets volksmennerigs, is mijn ervaring.”

Marcel is sceptisch over Jan. “Ja, als de onderbuik een pot soep is, dan staat hij er heerlijk in te roeren. Ik vind Jan Slagter ook een beetje Telegraaf en ook een beetje onderbuik. Dan wordt er bijvoorbeeld gezegd: ‘Verzekeraars vergoeden niet als je geen bonnetje hebt.’ Ja, dat was één Limburger. Dat wordt dan veralgemeniseerd.”

Irritatie

Jan heeft volgens Marcel oogkleppen op. “De helft van Limburg stond magnetrons in het water te gooien om maar te kunnen declareren en daar heeft hij geen oog voor.”

Hun gast Dieuwertje Blok: “Ik begrijp alle irritatie ook, omdat hij ook overal zelf bij aanwezig is. Als hij er niet meer is, wat dan bij MAX?”

Nou, dan is er in elk geval nog Dionne Stax. Maar ook daar is Marcel niet zo van onder de indruk. “Ze begon op commando al bijna te janken.”

Overdosis

Bram Douwes, presentator van PowNed, moest lachen toen Jan zo schrok over een verzekeraar die niet wilde uitkeren. “Jan Slagter hoort dan één zo’n verhaal en is dan helemaal verbaasd over het onrecht dat een Nederlander is aangedaan. Dan denk ik: man! Had je tien jaar geleden eens in Groningen verdiept, gek!”

Marcel: “Het is gewoon veel Jan Slagter.”

Dieuwertje: “Ja, dat ben ik met je eens. Het is veel Jan Slagter. Hij mag wel een tikkie terug.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen