Jan Slagter springt volledig uit zijn vel: ‘Het zijn gewoon sukkels!’

Jan Slagter wordt echt kotsmisselijk van de mannen van het tv-programma Media Inside. Hij vindt zowel presentator Gijs Groenteman als zijn sidekick Marcel van Roosmalen enorme sukkels.

Gijs Groenteman en Jan Slagter © NPO

Week na week wordt Jan Slagter volstrekt belachelijk gemaakt in Media Inside. De ruzie begon toen de baas van Omroep MAX in het programma een volksmenner werd genoemd en hij daarop zijn optreden in de talkshow annuleerde. Lichtgeraakt, vindt Media Inside het, maar Albert Verlinde spreekt van een afrekening: Gijs’ moeder is ooit opzij gezet door MAX.

Enorme sukkels

Nu spreekt Jan eindelijk zijn ergernis uit over Media Inside. “Eigenlijk wil ik hier geen woorden aan vuilmaken. Er kijkt geen hond naar dat programma, het zijn gewoon een paar sukkels”, zegt hij in de Weekend.

Het is een gescripte flutshow, vindt Jan. “Ik hoorde toevallig van iemand die daar te gast is geweest, dat ze er soms drie uur over doen om veertig minuten uitzending te maken. En zodra een gast iets zegt waar ze niet op berekend zijn, of wanneer iemand een van de hosts ook een beetje probeert belachelijk te maken, dan zijn ze helemaal van slag, en moet alles opnieuw.”

Oud zeer

Denkt Jan net als Albert Verlinde dat het om een afrekening gaat vanwege de MAX-exit van Hanneke Groenteman? Het zou in elk geval onzin zijn, meent hij. “Ik heb Hanneke erg hoog zitten, en we hebben haar destijds met de laatste uitzending ook met alle egards behandeld. Matthijs van Nieuwkerk heeft haar toen verrast.”

Speelt er nog iets? “Gijs heeft één keer voor ons NPO Radio 1 Nieuwsweekend gepresenteerd, ter vervanging van Peter de Bie. Dat deed hij niet goed, vond ik. Dus dat heb ik ook gezegd: dit gaat ‘m niet meer worden, Peter mag niet meer vervangen worden door Gijs. Hij hoort zichzelf graag praten, en daar is dat programma niet voor. Dus ook dáár zit dat zeer.”

Pratende plant

Jan wil verder niets meer zeggen over Gijs en zijn programma Media Inside. En ook niet over sidekick Marcel trouwens. “Laat ze lekker gaan. Een pratende plant, zeg ik altijd”, aldus de omroepbaas, wijzend op Marcels voormalige schnabbel in De Vooravond.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze mediaruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen