Eva Jinek maakt subtiel duidelijk dat ze niet naar VI heeft gekeken

Eva Jinek is doorgaans niet bepaald druk met het plaatsen van stories op Instagram, maar gisterenavond – direct na de terugkeer van Vandaag Inside – liet ze plotseling wél ijverig van zich horen.

Eva Jinek © Instagram

De rol die Eva Jinek heeft gespeeld in de kaarsrel rond Vandaag Inside is volgens veel critici bedenkelijk. De mannen van VI vinden haar eveneens een backstabber. Wilfred Genee liet vorige week al weten teleurgesteld te zijn in haar en gisteren ging het tijdens de terugkeer van Vandaag Inside op televisie wederom over de RTL 4-ster.

Eva keek niet

Zowel Johan Derksen als René van der Gijp haalden uit naar Eva; er kwam zelfs een middelvinger aan te pas. Voorafgaand aan deze eerste uitzending werd al verwacht dat de heren iets over haar zouden gaan zeggen. Criticus Harry Vermeegen rekende er zelfs op dat Eva met samengeknepen billen op de bank zou gaan zitten.

Direct na de uitzending van VI maakte Eva echter fijntjes duidelijk dat ze dat niet heeft gedaan. Ze deelde direct drie stories van haar aanwezigheid bij een of ander evenement om vrouwen te inspireren. Eva weet haar imago als succesvolle vrouw handig te vermarkten, maar de vraag is hoe lang nog. Haar kijkcijfers zijn immers tanende.

Ditjes en datjes

Het interview met Eva tijdens die vrouwenbijeenkomst is bewust niet gefilmd, zodat ze in alle vrijheid kon praten. Er zijn via de socials van de organisatie slechts een paar fragmentjes gedeeld, maar er kwamen tijdens het theekransje vooral ditjes en datjes aan bod.

Eva vertelde bijvoorbeeld wie haar grote voorbeelden zijn uit het vak, namelijk Oprah Winfrey en Jeroen Pauw. “Ik ben allebei niet, zeker niet, maar een mix van die twee is de manier om verhalen te maken. Scherpe journalistiek en warm-menselijk inhoudelijk, allebei bij elkaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek vermarkt op handige wijze haar imago als succesvolle vrouw. Is dat nog wel houdbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen