BNNVARA ontkent interesse in VI-trio: ‘Gaan door met Khalid & Sophie’

BNNVARA ontkent de mannen van Vandaag Inside te hebben gepolst voor een overstap naar NPO 1, waar ze dan de plek van Khalid & Sophie zouden krijgen. “VI past niet bij ons als omroep.”

Khalid & Sophie en René van der Gijp © Annemieke van der Togt, Vandaag Inside

Johan Derksen heeft gisteren in de eerste aflevering van Vandaag Inside sinds de kaarsexit geroepen dat de publieke omroep hem heeft benaderd. Na afloop van de uitzending beaamde René van der Gijp tegen zowel De Telegraaf als RTL Boulevard dat BNNVARA hen zou hebben gepolst. Wat de aanbieding was? De plek van Khalid & Sophie.

BNNVARA ontkent

Wat een onzin, reageert een woordvoerder van BNNVARA. “We zetten stevig in op Khalid & Sophie, ook voor dit najaar. De talkshow is voor ons een belangrijke titel waar we veel vertrouwen in hebben en zijn tevreden over hoe het programma zich ontwikkelt. Daarbij past VI niet bij ons als omroep.”

Al met al lijkt het er dus op dat de VI-mannen nepnieuws hebben verspreid om wat mediaophef te creëren. Wel is het zo dat omroep PowNed interesse heeft getoond in de heren, maar zij gaan niet over het tijdslot van Khalid & Sophie.

PowNed reageert

Hoe zit dit nou precies? Omroepbaas Dominique Weesie zegt tegen RTL Boulevard: “Ik zag het nieuws over Khalid & Sophie overal, ik moest heel erg lachen. We hebben gesprekken gehad met Derksen en Genee, nog niet over welke programma’s dat zou gaan.”

Dominique heeft overleg gevoerd met de NPO. “Ik ben wel met hen gaan praten, daarvan heb ik eerst de NPO op de hoogte gesteld, om te vragen of het überhaupt zin had. Ik had groen licht om te gaan praten. Mijn aanbod blijft staan. (…) Als NPO had gezegd: we willen dit soort types niet in huis, dan had ik die gesprekken niet gevoerd.”

Wat zegt de NPO?

Wat heeft de NPO hierover te zeggen? “Als NPO hebben wij in gesprekken met Powned vervolgens benadrukt dat als het al tot een verder gesprek zou komen met Derksen c.s. dat de heren zich dan wel moeten realiseren dat de publieke omroep een andere omgeving is dan de commerciële omroep.”

“Bij de publieke omroep worden programma’s gemaakt volgens bepaalde publieke waarden en daar zou een eventuele voortzetting van het programma bij Powned ook aan moeten voldoen. De omroep liet weten het hiermee eens te zijn. Het is vervolgens niet meer aan de orde geweest.”

Tim den Besten kritisch

Tim den Besten kon al niet geloven dat BNNVARA écht interesse had in het VI-trio. “Als dit klopt is BNNVARA een beetje gek geworden”, zegt hij op Instagram.

Waarom dan? “Dat je na De Vooravond-gate wéér achter ruggen om en talkshow gaat vervangen. Dat een publieke omroep überhaupt een show binnen wil halen nadat die show stopte om het verheerlijken van verkrachting.”

De mannen van VI hebben nog niet gereageerd op de ontkenning van BNNVARA.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De VI-mannen verspreiden nepnieuws. Voor de aandacht of verkeerd begrepen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen