Wilfred Genee vindt Eva Jinek heel oncollegiaal: ‘Heb haar niet gebeld’

Wilfred Genee vindt het oncollegiaal dat Eva Jinek een adverteerders- en kijkersboycot van Vandaag Inside heeft geopperd. “Klaarblijkelijk werkt het zo in dit vak, zo gaan we dus met elkaar om.”

Wilfred Genee en Eva Jinek © SBS 6

Waar Wilfred Genee tijdens de vorige VI-rel gebrouilleerd raakte met Fidan Ekiz, heeft hij het ditmaal helemaal gehad met Eva Jinek. De presentatrice opperde vorige week tijdens de 48 uur durende rel die leidde tot het einde van Vandaag Inside zowel een adverteerders- als kijkersboycot van het programma.

Kwalijke rol

Eva heeft volgens critici een kwalijke rol gespeeld in het einde van VI. Ze sprong twee avonden lang wel héél gretig op de rel rondom haar directe concurrent en dat is verdacht, vindt tv-kenner Victor Vlam bijvoorbeeld.

Marjan Ofers, hoogleraar sport en recht, verzuchtte op een gegeven moment aan haar talkshowtafel: “Ik hoop dat wij met elkaar ook hier besluiten dat we dit gewoon niet willen op de nationale televisie.”

Eva daarop: “Misschien als mensen niet meer adverteren rond het programma of als je zelf niet kijkt. Dat is het enige.”

Wilfred reageert

Het is ontzettend oncollegiaal, vindt Wilfred. “Ik zag dat pas later. Ik was er wel verbaasd over ja”, zegt hij in zijn programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Heeft ze haar daarover gebeld? “Nee, inmiddels zijn we op een punt aangekomen in dit vak… Ik vind het wel goed allemaal. Op een gegeven moment denk ik: klaarblijkelijk werkt het zo in dit vak, zo gaan we dus met elkaar om. Nou, prima.”

Hypocriet

Eva kwam een paar dagen na het einde van VI zélf onder vuur te liggen, omdat ze twee jaar geleden – net als de mannen van VI – ook keihard gelachen blijkt te hebben om een verhaal over aanranding. De presentatrice stelt dat het in haar geval géén kwalijke zaak was, omdat het slachtoffer er oké mee zou zijn. Ze heeft hem direct na de ophef gebeld.

Ze probeert haar fouten gewoon wit te wassen, zeggen critici. En ook Wilfred is kritisch: “Toen ik hoorde dat ze hem gebeld had, dacht ik: nou, dat ligt er wel heel dik bovenop, toch?”

‘Laat het lopen’

Wilfred denkt dat het een een-tweetje is van Eva en het slachtoffer om de rel te sussen. “Dat gevoel kreeg ik er een beetje bij. Zeker toen ze zei dat hij ook nog had gezegd dat hij de beste vrienden was met Sjaak Polak en Ricky van den Bergh, terwijl hij dat de twee grootste klootzakken vond. Toen dacht ik: dan kun je het beter laten lopen.”

Zelf heeft Eva verder niet meer gereageerd op de rel. Zij is vorige week op vakantie gegaan, dus het zou niemand verbazen als ze pas in 2023 weer terugkeert.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen