VI-trio gepolst door BNNVARA? ‘Ze wilden ons op plek Khalid & Sophie!’

Het VI-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee is naar eigen zeggen gepolst door BNNVARA. De omroep zou hen op de plek van Khalid & Sophie willen zetten. “Dat is serieus waar.”

Khalid & Sophie en René van der Gijp © BNNVARA, Telegraaf

Update 12.50 uur – BNNVARA ontkent interesse in VI-trio: ‘Gaan door met Khalid & Sophie’

Vandaag Inside is terug op de buis. Johan Derksen deelde gisteren tijdens de doorstart een opmerkelijk nieuwtje: de heren zouden zijn gepolst voor een overstap naar de publieke omroep. Na afloop van de live-uitzending stond de pers hen buiten op te wachten en daar deelden Wilfred Genee en René van der Gijp alle details, is te zien bij Telegraaf TV.

‘Serieus waar!’

René vertelt dat Johan is benaderd door de publieke omroep. “Die kwam op een gegeven moment inderdaad met het idee dat we een aanbieding hadden van Op1 (bedoelt NPO, red.) om dat Khalid & Sophie over te nemen vijf keer in de week. Ja, echt serieus. Ja. Toen heb ik tegen Wilfred gezegd: ‘Weet je? Laten we nou gewoon afwachten, weet je wel.’”

RTL Boulevard-verslaggever Lex Uiting: “Nee, maar René, je lult nu toch gewoon?”

René: “Nee, dat is echt serieus waar. Van augustus tot zeg maar december en dan weer tot april, mei of juni.”

Wilfred reageert

Wilfred wil aanvankelijk geen uitspraken doen. “Je moet hiervoor bij Johan zijn. Johan heeft dit volgens mij naar buiten gebracht dit.”

Lex: “Van der Gijp bevestigde het net voor de camera, maar het kan toch bijna niet zijn dat jij bij die linkse VARA aan de tafel gaat zitten?”

Wilfred vindt dat niet zo vreemd: “Wat mensen gewoon heel belangrijk vinden in een tijd als deze, is dat dit geluid ook gehoord wordt.”

Zijn ze écht benaderd voor de opvolging van Khalid & Sophie? “Ik ga geen namen van zenders noemen. (…) Wat ik begrepen heb van Johan is dat niet helemaal onjuist.”

Geen optie

Wilfred benadrukt echter dat het nooit een serieuze optie is geweest. “Het is niet meteen een overweging geweest op het moment dat je nog in gesprek bent met de zender waarvoor je werkt. Ik bedoel: ik ben wel enigszins kritisch op die zender, maar die zender is ook altijd heel goed voor ons geweest. Er zitten twee kanten aan. Zolang je daarover in gesprek bent, is dat andere natuurlijk nooit een optie.”

Het speelt natuurlijk ook mee dat de NPO hun huidige salaris niet kan betalen. Ze zouden daar wel tien keer zo weinig verdienen, roept Lex. Wilfred: “Nou ja, tien keer? Even denken hoor.”

BNNVARA

De omroep die hen heeft benaderd is BNNVARA, verklapt René. “Johan is degene die met die mensen gesproken heeft en Wilfred is degene die met iemand gesproken heeft uit de Raad van huppeldepup die dat moest beslissen.”

Lex: “Bij BNNVARA denk ik dan.”

René: “Ja. Toen heb ik gezegd: ‘Johan, laten we nou even afwachten joh. We zitten hier goed.’”

Ook hij weet dat je bij de NPO te maken hebt met een salarisplafond. “210 hoorde ik?”

Komt hij daarvoor z’n bed uit? “Jawel hoor, jawel hoor. Ik had op een gegeven moment ook zoiets van… Maar hen kwamen toen met die oplossing en toen heb ik gezegd: denk er wel even over na.”

Nog één keer: ze hadden dus bíjna op de plek van Khalid & Sophie gezeten? “Ja, bijna. Het gaat niet door, dus prima toch? We zitten hier nu toch nog? Jij gelooft het niet, hè? Het is echt serieus waar.”

Update 12.00 uur

Volgens PowNed-baas Dominique Weesie heeft hij vergaande gesprekken gevoerd met Johan. “We waren heel ver, maar Talpa heeft de heren aan hun contract gehouden”, zegt hij tegen het AD.

“Ik belde met de NPO en kreeg groen licht om te gaan praten. Na het gesprek bij John Derksen heb ik met Wilfred Genee gesproken. Ze hadden er wel oren naar. Ook daarna heb ik de NPO ingelicht en zagen ze mogelijkheden.”

Update 12.50 uur

Lees ook: BNNVARA ontkent interesse in VI-trio: ‘Gaan door met Khalid & Sophie’. De kop van dit artikel is aangepast.

Fragment

Het fragment kunt u zien op de website van De Telegraaf of onderstaand via YouTube:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen