Yvonne Coldeweijer niet terug in RTL Boulevard, Frits Barend blij

Yvonne Coldeweijer is niet van plan om nogmaals plaats te nemen achter de desk van RTL Boulevard. Goed nieuws voor haar vele critici, waaronder Frits Barend. “Ze is ontzettend hypocriet!”

Yvonne Coldeweijer © RTL

Het hoogtepunt uit Yvonne Coldeweijers juicecarrière tot nu toe is het weekend in februari waarin ze twee enorme primeurs had. Niet alleen bracht ze het filmpje naar buiten waarop Lil Kleine zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes mishandelde, maar ook onthulde ze dat Glennis Grace was opgepakt na een knokpartij in de Jumbo.

Geen Boulevard meer

Yvonne stond de maandag erna achter de desk van RTL Boulevard, samen met Bridget Maasland en Luuk Ikink. “Eén keer, nooit meer. Dat was gewoon omdat ik even wilde laten zien: bitchesss”, blikt ze nu terug in het programma RoddelPraat. “Daarvoor heb ik toch mijn juicekanaal? Om juist te ontkrachten wat zij daar aan het doen zijn.”

Waarom ging ze daar toen staan? “Ik wou gewoon even laten zien: hier ben ik! Als ik wil, sta ik hier bitch, maar ehh, bedankt voor deze ene keer, ik ga weer! Doei! Ik deed het een keer voor de shine en that’s it.”

Kreeg ze er geld voor? “Nee. Ze hebben me wel met een taxi opgehaald.”

Frits kritisch

De critici van Yvonne zullen er niet rouwig om zijn dat ze niet meer in RTL Boulevard verschijnt. Zo vindt Frits Barend haar een schande voor de showjournalistiek. Hij ging onlangs in een NPO Radio 1-show he-le-maal los op Yvonne.

Nadat Yvonne aangaf te zijn geschrokken van het effect van haar Danny de Munk-roddel, zei Frits: “Ze zegt dat ze geen journalist is, maar op het moment dat je publiceert, ben je journalist. Ik vind het ontzettend hypocriet. ‘Ik ben geen journalist.’ Dus dan mag je liegen wat je wil? Kom op zeg!”

‘Ik geniet ervan!’

Daniël Verlaan, sterjournalist van RTL Nieuws, vertelt in de podcast Content Wars dat hij wél heel erg geniet van Yvonne. “Wat Yvonne doet lijkt me echt superslim. Ik ken mensen die in die Telegram-groep zitten en ik volg haar ook. Ik vind dat ze het ontzettend slim doet.”

Hij vervolgt: “Journalistiek gezien is het twijfelachtig wat ze doet, maar dat is sowieso denk ik veel entertainmentnieuws. Tenminste, het is niet dat ze zeg maar onderzoeksjournalistiek bedrijven, maar ik geniet er wel ontzettend van en ik volg het als geen ander. Ik weet ook niet waarom het mij zo fascineert al die rare roddeltjes, maar ik vind het zó interessant.”

‘Heerlijk, genieten’

Vindt hij Yvonne’s werkwijze dan niet verwerpelijk? “Ik weet dat het journalistiek niet altijd even zuiver is, en dan zou ik er eigenlijk iets tegen moeten hebben, maar man: ik geniet er echt van. In mijn Instagram staan die stories bovenaan en de mensen waar ik het meest op klik komen altijd als eerste. Nou, Yvonne en Juice Channel staan bij mij echt altijd vooraan. Heerlijk, genieten.”

Podcastpresentator Jelle Maasbach: “Ja, Yvonne staat bij mij ook altijd vooraan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen