Ali B ontkent beschuldiging Ellen ten Damme: ‘Alleen wat geflirt’

Ali B ontkent dat hij zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen tegen Ellen ten Damme. Hij is ernstig teleurgesteld in haar. “Ellen en ik hebben gewoon wat geflirt en gezoend.”

Ellen ten Damme en Ali B © AvroTros

Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens de opnames van het tv-programma Ali B en de Muziekcaravaan in 2014. Ze heeft altijd gezwegen omdat ze opkeek tegen een juridisch en publicitair circus, maar wil nu naar eigen zeggen de meiden steunen die aangifte hebben gedaan van verkrachting door Ali B.

Vage beschuldiging

Ali ontkent alles, zoals hij ook de eerdere beschuldigingen van verkrachting ontkende. Hij heet zojuist een statement op Instagram geplaatst waarin hij Ellen neerzet als een leugenachtige vrouw.

De rapper: “Gister kwam plotseling het nieuws dat Ellen ten Damme in 2014 door mij iets is aangedaan, wat ook bij slachtoffers van The Voice zou zijn gebeurd. Deze vage beschuldiging leidt in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu beweerd wordt, klopt gewoon niet.”

Geflirt en gezoend

Wat is er volgens Ali gebeurd? “Zo’n acht jaar geleden hebben Ellen en ik wat geflirt en gezoend. Zoals we dat jaren eerder ook al eens deden, vrijwillig en als twee volwassen mensen. Meer was het niet. We schreven daarna samen een mooi, persoonlijk kwetsbaar liedje en maakten en videoclip.”

Ellen verdraait volgens hem alles. “Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid. Erger nog, in de beeldvorming word ik nu dader en Ellen slachtoffer. Het is onbegrijpelijk want de jaren na 2014 stuurden we elkaar lieve berichten en zagen elkaar af en toe.”

Knuffelen in Apeldoorn

Dat was steeds vriendschappelijk contact, aldus Ali. “Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben?”

Hij besluit: “Ik snap er echt niks van. Ik heb haar gister gebeld en een bericht gestuurd om het te begrijpen, maar ik krijg nog geen reactie.”

Bewijslast

Het lag in de lijn der verwachting dat Ali de beschuldigingen van Ellen zou ontkennen. Bewijslast is vrijwel altijd een probleem in zedendelicten, omdat er doorgaans geen getuigen bij zijn.

Roos Schlikken gisterenavond in Vandaag Inside: “Het vervelende is, en dat is heel akelig, dat de bewijslast heel ingewikkeld is. Het is gewoon zijn woord tegen het hare.”

Statement

Het statement van Ali:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen