‘Jumbo-slachtoffer Glennis Grace na twee maanden eindelijk hersteld’

Eén van de Jumbo-medewerkers die slachtoffer was van Glennis Grace en haar knokploeg is na ruim twee maanden eindelijk weer aan het werk. Dat meldt RTL Boulevard-ster Aran Bade.

Aran Bade en Glennis Grace © RTL

Het is alweer dik twee maanden geleden dat Glennis Grace met haar knokploeg afstormde op het Jumbo-filiaal in de Amsterdamse Jordaan. De supermarkt en al zijn medewerkers houden de lippen stijf op elkaar, maar volgens RTL Boulevard-journalist Aran Bade zijn de gevolgen nog altijd merkbaar.

Hersenschudding

Aran heeft gemengde gevoelens bij de comeback van Glennis. “Op hetzelfde moment is er een Jumbo-jongen nu die eindelijk weer aan het werk is na een hersenschudding. Dat is gewoon de realiteit op dit moment daar in de Jordaan. Dan is dit heel wrang. Dan kijk je hier ook met andere ogen naar, vind ik.”

Hij vervolgt: “Ik heb contact met mensen in de Jordaan. Dat hebben we al sinds het incident daar was. Die zeggen ook hoe het voor hen overkomt. Met walging kijken ze hier op dit moment naar. Het kan hen ook triggeren. Ze worden nu ook geprepared hiervoor dat Glennis dit nu aan het doen is, want die mensen zijn gewoon nog steeds boos.”

Hangende pootjes

Glennis geeft ineens allerlei interviews vol excuses die heel onoprecht aanvoelen. Eddy Zoëy: “Voelt het een beetje alsof ze op hangende pootjes de pers te woord staat omdat ze tickets moet verkopen? Wat we horen van haar tour nu is dat het toch echt niet supergoed loopt.”

Aran: “Nee, het loopt niet goed. Het heeft er zeker mee te maken. Het gaat over de BV en de artiest Glennis Grace. De schoorsteen moet roken. Ze wil weer verder, maar er is een onderzoek wat loopt bij het Openbaar Ministerie op dit moment.”

‘Dit kan niet’

Critici vinden dat Glennis van het podium moet wegblijven tot het OM heeft geoordeeld over deze zaak. “Kun je dat helemaal afwachten? Dat vraag ik me wel af, want dat kan soms maanden of jaren duren. Maar ik vind het niet netjes naar de slachtoffers toe”, zegt Aran.

Hij heeft moeite met haar clubtour. “Ik vind het niet kunnen eigenlijk op dit moment dat je dit gaat doen, want je verpakt daarmee eigenlijk ook dat je zegt: we gaan verder. Terwijl het voor die mensen nog steeds stil staat.”

Compassie

De kritiek op Glennis wordt overigens gedeeld door de concullega’s van Shownieuws. Showkenner Bart Ettekoven vindt dat ze niet goed overkomt in de interviews die ze momenteel geeft. “Ik mis wel een beetje de compassie met de mensen die daar gewond zijn geraakt naar het schijnt.”

Natacha Harlequin peinzend: “Ik vraag me af hoe die mensen van de Jumbo hiernaar kijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Jumbo-top Glennis Grace een landelijk winkelverbod moet geven om medewerkers te beschermen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen