Ab Osterhaus draagt FFP2-masker in Op1: ‘Goed aandrukken!’

Ab Osterhaus zat gisteren voor het eerst met een FFP2-masker aan tafel bij Op1. Hij demonstreerde hoe je zo’n masker dient te dragen. “Je moet ze goed aandrukken, dan beschermt het het best.”

Ab Osterhaus © Op1

Het lijkt erop dat er in ons land een einde komt aan het huis-tuin-en-keuken-mondkapje. Het OMT adviseert namelijk dat iedereen alleen nog maar medische mondmaskertjes moet gaan dragen. Dat zijn die blauwe maskertjes en dus niet die nóg beter beschermende FFP2-maskers. Die zijn in sommige andere landen al wel verplicht.

Ab draagt FFP2

Ab zat gisteren aan tafel in de talkshow Op1 om uitleg te geven over de verschillende mondkapjes. Om het dragen van een FFP2-masker te demonstreren, deed hij er aan tafel eentje op. “Ik denk dat zo’n masker, zeker deze maskers, aangedrukt moet worden en dan goed aansluiten. Dan beschermen ze het best.”

Medegast Joost Vullings: “Heel veel mensen dragen het kapje onder de neus. Wordt het effect dan minder?”

Ab: “Nou, onder de neus heeft het weinig zin, want de meeste mensen ademen door hun neus.”

Onder je neus

Volgens EenVandaag-bekendheid Gijs Rademaker is het dragen van een FFP2-masker ónder je neus sowieso niet te doen. “Probeer maar eens zo’n FFP2–masker niet over je neus te dragen. Dat heb ik een keer geprobeerd, maar dat is niet te doen. Dat doet onmiddellijk pijn. Bij de andere maskertjes kan het nog wel, maar bij deze kan het gewoon niet.”

Ab zette zijn FFP2-masker al snel weer af, omdat het toch wat moeilijker ademt. Presentatrice Nadia Moussaid: “Ja, dat moet straks, meneer Osterhaus!”

Fragment

Ab over mondkapjes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u voorstander van strengere regels over mondkapjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen