Big Brother scoort matigjes op RTL 5: ‘Dit soort tv is echt passé’

Het nieuwe seizoen van Big Brother is al een dikke week onderweg, maar de kijkcijfers blijven enigszins achter. Volgens Privé-sterjournalist Jan Uriot is dit soort televisie nou eenmaal passé.

Big Brother © Jasper Suyk

Big Brother, dat ooit hét kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie was en daarna de hele wereld overging, wordt momenteel dagelijks uitgezonden om half negen op RTL 5. De uitzending van gisteren wist 282 duizend kijkers (4,5% marktaandeel) te boeien, wat voor begrippen van die zender best aardig is.

Ouderwetse tv

Aangezien Big Brother een samenwerking met de Vlamingen betreft, zullen de kosten voor RTL 5 enigszins meevallen. Toch bedient de zender met de realityshow een redelijk kleine groep kijkers.

Privé-sterjournalist Jan Uriot begrijpt niet waarom RTL hier zoveel geld in investeert. Het is volgens hem evident dat de kijkcijfers enorm tegenvallen en dat dit soort televisie een beetje ouderwets is. “Het viel vorig seizoen ook al tegen”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

‘Dit soort tv is passé’

Jan denkt dat RTL zich beter kan richten op een andere vorm van televisie. “Het is passé natuurlijk deze televisie. Ik begrijp ook niet waarom ze dat nog een keer oppakken.”

Hij vervolgt: “Ze passen nu een beetje Wie is de Mol-elementjes toe. Er zitten bijvoorbeeld acht mensen in en er mochten maar zes koffers mee naar binnen. En de kofferlozen gingen dan uit die zes koffers urgente dingen pakken en dat moest in een heel klein koffertje gepropt worden. Nou, ik blijf er niet voor thuis.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen