Margriet van der Linden compleet afgeslacht op tv: ‘Totale mislukking!’

Margriet van der Linden ligt al jaren onder vuur omdat haar talkshow M zo’n matige opvolger is van De Wereld Draait Door. Ook Özcan Akyol is geen fan van haar: “Ze is een totale mislukking!”

Margriet van der Linden en Özcan Akyol © NPO, SBS

Özcan Akyol roept al jaren dat hij Margriet van der Linden een waardeloze talkshowhost vindt. De opiniemaker noemde haar programma medio 2018 al ‘ruk‘ en die mening heeft hij eigenlijk nooit bijgesteld. “Ze kan er geen klote van“, zei hij vorige maand nog in zijn rubriek in de VARAgids.

Totale mislukking

Diezelfde mening heeft Özcan nu nogmaals laten horen, maar dan op televisie. Hij was gisteren te gast in de eerste aflevering van VI Vandaag en uitte aan tafel zijn ongezouten mening over Margriet. “M heb ik vorige week echt heel minutieus zitten bekijken, want daar is gewoon een ongeluk gaande”, aldus de schrijver.

“Matthijs is weggegaan en dat is moeilijk om op te volgen – dat geef ik meteen toe, dat moeten we ook niet verwachten – maar dat iemand er iedere avond gewoon een totale mislukking van mag maken, al vier of vijf jaar, dat is wel heel bijzonder. En dat je door mag gaan en dat je eigenlijk geen fans hebt, dus je hebt niemand die naar je kijkt…”

Negatieve recensie

M kreeg dit weekend een negatieve recensie van de Volkskrant en daar was Margriet behoorlijk gepikeerd over. Özcan: “Ze waren het niet eens met een recensie en dan gingen ze zelf een tweet plaatsen waarin ze zeiden: ‘Jullie feiten kloppen niet.’”

Klinkt als een relletje, maar toch is het totaal niet opgepakt door de media. “Stel je voor dat Wilfred een tweet plaatst van: ‘Jullie hebben gekeken naar onze uitzending, maar jullie hebben niet goed gekeken’, dan gaan mensen reageren waarschijnlijk, hè? Maar er waren nul reacties. Margriet van der Linden reageert en nul reacties.”

K°tgevoel

Het interesseert mensen gewoon niet, aldus Özcan. “Kijkcijfers tussen de 500 en 700 duizend, maar niemand kijkt gewoon. Dat is toch het ergste?”

“Je kan boos worden om een programma of het heel mooi vinden, maar ze hebben nu het stadium bereikt dat het je gewoon koud laat. Dan heb je toch echt een k°tgevoel als je thuiskomt?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen