Johan Derksen ergert zich groen en geel aan ‘snotneus’ Amalia

Johan Derksen ergert zich aan de ‘hysterie’ rondom tienerprinses Amalia. Hij begrijpt helemaal niets van journalisten die de toekomstig koningin op een nederige wijze benaderen. “Zo’n snotneus!”

Prinses Amalia en Johan Derksen © RTL

Prinses Amalia is deze week veel in het nieuws geweest vanwege haar achttiende verjaardag. “Kunnen we nou eens een punt zetten achter die hysterische hype rond Amalia die daar verschijnt in een jurk waar mijn grootmoeder zich voor zou schamen?”, reageert voetbalanalist Johan Derksen in zijn programma Veronica Inside.

K*tboekje

Johan heeft een klein stukje gelezen van het boek dat Claudia de Breij over de prinses heeft geschreven. “Het ergst vond ik met die Amalia eerst dat k*tboekje van die cabaretière. Weet je wel, zo’n nietszeggend boekje. Ik heb een stukje gelezen en het is helemaal niks.”

“Maar het allerergste vond ik nog die journalisten die ieder Tweede Kamerlid tegen het behang plakken en toespreken alsof ze met een lulletje lampenkatoen te maken hebben, die mogen dan een vraagje stellen en die staan dan heel nederig bij een meisje van 18 jaar ‘u’ te zeggen enzo. Want er mag niet getutoyeerd worden.”

Snotneus

Het is onzin om als volwassene ‘u’ tegen Amalia te zeggen, vindt Johan. “Dan denk ik: vanwaar die nederigheid tegen zo’n snotneus? Gewoon realistisch. Ik ben 72 jaar en dan ga ik toch geen u zeggen tegen een meisje die mijn kleindochter kan zijn? Wat is dat nou voor gelul! Dan mag ze honderd keer koningin zijn!”

Wat zou Johan aan Amalia hebben gevraagd als hij een van die journalisten was? “Nou ja, ik had gevraagd: ‘Moet ik een keer langskomen om je poep te kijken?’”

Doodziek

Nee, royalty is niet aan Johan besteed. “Ik heb er niks mee, maar ik word doodziek van de hele Amalia-hype. Het was een overdosis Amalia.”

“Daar kan dat meisje niets aan doen hoor. Zij kan alleen zeggen: ‘Joh, ik heb hier helemaal geen zin in.’ Ik hoop eens een keer dat er zo één is, want als je jong bent, wil je dit toch niet?”

‘Mag dit nu stoppen?’

Volkskrant wekt ergernis met portret van Amalia:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen