Ali B valt Max Verstappen lastig na race: ‘Dit is zó ongemakkelijk!’

Max Verstappen is na het behalen van de wereldtitel in Abu Dhabi behoorlijk lastiggevallen door rapper Ali B. Hij vond het nodig om de autocoureur staande te houden om naar een ‘freestyle rap’ te luisteren.

Max Verstappen en Ali B © Instagram

Na de historische race van Max Verstappen zijn de bekende Nederlanders urenlang bezig geweest om de overwinning op zichzelf te betrekken. Massaal tonen ze fotootjes waarop ze poseren met Max, massaal leggen ze de nadruk op hun eigen emoties (“ik heb zo gehuild!!!”) en massaal filmen ze zichzelf tijdens het laatste rondje.

Gênante BN’ers

Max wint, maar uiteindelijk willen die BN’ers zélf allemaal de shine pakken en het maakt niet uit hoe. Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, deelt zelfs een fotootje van zichzelf met de móeder van Max. Maar degene die het wel het meest bont maakt is rapper Ali B, ook bekend als coach in The Voice.

Vlak na de beroving van zijn Rolex heeft Ali B zijn getraumatiseerde gezinnetje thuis achtergelaten om in de woestijn naar racende auto’s te kijken, overigens net als het explosieve liefdeskoppel Lil’ Kleine en Jaimie Vaes. Terwijl hun peutertje in Nederland lag, was Lil’ Kleine langs de racebaan een nieuw patserhorloge aan het showen. #doemaaraf

Freestyle rap

Ali B `kwam Max na de race tegen en hield hem staande om hem te onderwerpen aan een soort rappersode. “Oké, even filmen, speciaal voor jou! Max, even een freestyle! Kom even dichtbij, kom even dichtbij!”

En daarna begon het: “Het gevecht in die laatste ronde, niemand kon het geloven, maar jij steeg erboven. Alles eruit wat realiteit was, omdat jij een gast bent die schijt had, aan iedereen in de wereld, een fantastische kerel. Een inspirator, je laat ons trillen als een vibrator. Maar het maakt niet uit: je bent niet alleen vet cool, want door jou drink ik acht Red Bull.”

Spook Max

En zo ging het maar door. “Hoe dan ook: jij verandert de hele wereld in een soort van spook en jij was degene die ons licht gaf en hoop in deze gekke tijd. Terwijl jij je je talent door heel Nederland verspreidt, wil ik zeggen: bedankt. Mensen hebben gelachen en gejankt, aan de televisie, want jij bent de man met een missie en jij hebt een visie.”

On-ge-looflijk. Heb je net een wereldprestatie geleverd, moet je minutenlang naar dit soort rijmelarij van likmevestje luisteren. “Ik word niet snel ongemakkelijk, maar nu…”, reageert radiomaker Bram Krikke. En cabaretier Peter Pannekoek: “Haha je ziet Max kijken: ‘Ali, Verstappen rijmt ook op kappen…’”

Fragment

De rappende Ali:

Zilver

Het op een na meest gênante BN’er-moment tijdens de historische race:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Max Verstappen zit te wachten op zo'n rap van Ali B?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen