Jelka van Houten afgekraakt als Linda-gast: ‘Kon Carice niet?’

Het is vrij pijnlijk voor Jelka van Houten: haar optreden in de talkshow van Linda de Mol wekt enorm veel verbazing op. Want Linda’s Wintermaand was toch alleen bedoeld voor A-sterren?

Jelka van Houten, Linda de Mol en Guus Meeuwis © Roy Beusker

Vriend en vijand zijn het erover eens: de gastenlijst van Linda’s Wintermaand valt dit jaar een beetje tegen. Eigenlijk zat het meest aansprekende gastenduo vorige week in de seizoensopener: André van Duin en Nikkie de Jager. Tot overmaat van ramp scoorde die aflevering behoorlijk teleurstellend en dan moet de rest dus nog komen.

Kon Carice niet?

Vanavond is het de beurt aan Guus Meeuwis en Jelka van Houten, die wel vaker in Linda’s kringen verkeren. En juist de naam van Jelka wordt cóntinu gebruikt om aan te geven dat Linda de Mol haar gastenlijst dit jaar niet op orde zou hebben. Ook door Patty Brard: “Ik had eigenlijk in plaats van Jelka van Houten wel Carice van Houten gewild.”

Daar is tv-kenner Rob Goossens het mee eens. Hij zegt in RTL Boulevard: “Het is niet een line-up zoals vorig jaar. Toen schoof onder meer Mark Rutte aan. Toen ik nu bijvoorbeeld Jelka van Houten zag staan, dacht ik: Linda’s Wintermaand is zo’n fenomeen, eigenlijk hoor je niet Jelka maar Carice te hebben. Ik weet het niet.”

‘Dit was ooit beter’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden is teleurgesteld in Linda, zegt hij in een video. “Het viel me een beetje tegen. Het zijn allemaal prima namen, hè, maar toen ik op een gegeven moment las dat Jelka van Houten dit seizoen te gast was, dacht ik: ja, dat hebben we ooit beter gezien bij Linda.”

“Ik kan me herinneren dat ze ooit Wesley Sneijder en Yolanthe samen had, heel erg spannend. Vorig seizoen nog Mark Rutte net na de eerste coronagolf. Dat was natuurlijk super interessant. Matthijs van Nieuwkerk ook. Maar dat soort namen zitten er dit seizoen niet echt bij. Ja, André Rieu is dan het paradepaardje.”

Linda wil André niet

Wie had Jordi wél graag gezien? “Ik had dan bijvoorbeeld dit seizoen heel graag André Hazes wel willen zien. Juist nu op dit moment dat hij ergens verscholen zit bij z’n moeder. Maar Linda heeft me ook verteld dat ze dan de vuistregel heeft dat ze gasten maar één keer uitnodigt. Dat kan dan al niet meer, helaas.”

“Ik voorzie een gezellig seizoen, maar heel spannend niet eerlijk gezegd.”

Pijnlijke zusterrelatie

Het is voor Jelka sowieso pijnlijk om altijd maar in de schaduw te staan van haar beroemde zus Carice. Bekend is het fragment waarop Jelka enorm gepikeerd doet als ze samen op de rode loper verschijnen en de aandacht wel héél erg uitgaat naar Carice:

https://www.youtube.com/watch?v=6h_3pZHWUm0&ab_channel=Zoomin.TVNederland

Linda’s Wintermaand

Linda’s Wintermaand is vanavond om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen