Jim Bakkum ontwijkt vragen over corona bij Op1: ‘Heb niets gezien’

Jim Bakkum wilde gisteren in Op1 niet gevraagd worden naar zijn mening over de coronamaatregelen. Hij had de redactie vooraf laten weten niet naar de persconferentie van Rutte te hebben gekeken.

Jim Bakkum © NPO

BN’ers hebben inmiddels wel door dat het een heel slecht idee is om zich publiekelijk uit te laten over corona en de QR-samenleving: het leidt geheid tot kritiek. Terwijl Linda de Mol bij Jinek hard haar best deed om niets te zeggen over de coronamaatregelen, deed Jim Bakkum gelijktijdig precies hetzelfde bij de concurrerende talkshow Op1.

Tijs ondervraagt Jim

Op1-presentator Tijs van den Brink had het met zijn gasten aan tafel over de door ruim vijf miljoen mensen bekeken persconferentie van Mark Rutte, waarin hij bekendmaakte dat de teugels weer worden aangehaald nu het coronavirus oplaait. “Jim, wat dacht jij toen je de persconferentie hoorde?”, probeerde Tijs nog.

Tijs verklapte daarop dat Jim voorafgaand aan de uitzending nadrukkelijk had laten weten niet naar de persconferentie te hebben gekeken. “Je kon niet alles horen, maar het deel dat je hoorde, wat deed dat met jou?”

‘Ik heb het niet gezien!’

Jim probeerde vervolgens om eromheen te praten. “Ik heb een samenvatting gelezen. Ik heb het niet kunnen zien, want ik zat in de auto. Ik wil niet zeggen dat we terug bij af zijn, maar…”

“Aan de ene kant is het goed dat de teugels weer wat strakker aangetrokken worden, maar ik hou zó mijn hart vast als ik ook deze verhalen weer hoor. Hoe het geweld tegen de politie doorgaat, ik hou mijn hart vast… Laten we hopen voor een goede uitkomst.”

Dankbaar

De ochtend na zijn tv-optreden laat Jim weten erg blij te zijn dat hij zoveel aandacht krijgt voor zijn biografie. “Gisteren een héle volle dag met radio-interviews, repetities voor de Sinatra-show in Roosendaal (vanavond eerste try-out!!), een goud cadeautje gebracht bij Freek Bartels (later meer!), en de dag eindigen bij Op1.”

Op1 was leuk om te doen, aldus Jim. “Op1 met Giovanca en Tijs van den Brink was een geweldige afsluiting. Heel dankbaar voor alle mooie aandacht en reacties op het boek.”

Instagram

Jim op de foto met Giovanca:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de mening van filmstripper Jim Bakkum überhaupt interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen