Linda de Mol mengt zich bij Eva Jinek niet in coronadebat: ‘Wil niet dood’

Linda de Mol heeft geen behoefte om deel te nemen aan het maatschappelijk debat over de coronamaatregelen. “Dat is als BN’ers bijna onmogelijk”, zegt ze in de talkshow van Eva Jinek.

Linda de Mol en Eva Jinek © RTL

Om hun imago te beschermen laten de meeste BN’ers zich in het openbaar niet uit over gevoelige zaken als politiek en daar is nu ook het coronavirus bijgekomen. Het is voor sterren belangrijk om hun doelgroep zo breed mogelijk te houden en daar hoort over het algemeen heel weinig stellingname bij. Ook Linda de Mol waagt zich er niet aan.

‘Je moet gelijk dood’

Linda werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek gevraagd naar haar mening over de coronamaatregelen. Op de vraag van Eva of ze behoefte heeft om deel te nemen aan het maatschappelijk debat over dit onderwerp, antwoordt ze: “Ik denk dat het als bekende Nederlander momenteel bijna onmogelijk is om iets te zeggen wat hout snijdt.”

Als BN’er houdt Linda zich verre van deze discussie. “Je gooit altijd olie op het vuur. Er is zoveel polarisatie dat wat je ook zegt: je doet het verkeerd en je moet meteen dood ongeveer, dus dat geeft ongeveer aan hoe erg we tegenover elkaar zijn komen te staan. Dat vind ik heel verdrietig en echt heel erg.”

Alleen maar verkeerd

Tv-koningin Linda brandt haar vingers er niet aan. “Ik probeer iedereen in z’n waarde te laten, maar wat je ook zegt: je kan het eigenlijk alleen maar verkeerd doen.”

Is ze wel bezorgd over de huidige coronacijfers? “Ja, enorm. Ja, dat wel. Absoluut, ja. Als je die cijfers ziet en de druk op de zorg en hoort hoe overwerkt en overspannen bijna iedereen is die in die ziekenhuizen werkt, dan maak ik me daar wel heel veel zorgen over ja.”

Mondkapjes

Met de gedeeltelijke terugkeer van de mondkapjes heeft Linda geen moeite. “Als bekende Nederlander heeft het z’n voordelen het mondkapje, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik kan onopgemerkt de supermarkt door met dat ding, dus mij heb je er niet mee. Ik vind dat nog wel de minst vervelende maatregel eigenlijk dat dat mondkapje weer terug is.”

En anderhalve meter afstand houden? “Dat vind ik ook niet zo erg, nee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek vraagt Linda de Mol naar haar coronamening. Uit op sensatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen