Sywert van Lienden strijkt over zijn hart, geeft korting op mondkapjes

Sywert van Lienden doet na alle ophef over zijn coronamiljoenen iets terug voor de mensen. Nu mondkapjes weer op meer plekken verplicht worden, gaat hij die met tien procent korting verkopen.

Sywert van Lienden © NPO

Mark Rutte heeft gisterenavond op een door ruim vijf miljoen mensen bekeken persconferentie bekendgemaakt dat de teugels weer wat worden aangehaald nu het coronavirus oplaait. “De mondkapjes komen terug”, juicht Hulptroepen Alliantie, de stichting van Sywert van Lienden, vandaag in een mail aan klanten.

Tien procent korting

Voor handelaren in mondkapjes is het natuurlijk goed nieuws dat we die mondkapjes weer op meer plekken moeten gaan dragen. “De mondkapjesplicht gaat gelden voor publieke binnenlocaties waar geen coronatoegangsbewijs nodig is, zoals supermarkten, winkels en bibliotheken”, legt de Sywert-stichting uit.

Sywert laat zich van zijn gulle kant zien en geeft de mensen een beetje korting. “Wij willen graag dat iedereen toegang heeft tot de beste mondkapjes. Om je daar mee op weg te helpen bieden wij de komende tien dagen onze IIR en FFP2-mondkapjes aan met een korting van tien procent.”

Sywert onder vuur

Ondanks dat Sywert nog altijd behoorlijk onder vuur ligt, gaan de zaken goed. “Door de grote drukte kan het iets langer duren voordat de producten bezorgd worden”, staat er in de mail.

Hoewel Sywert zijn coronamiljoenen gepakt heeft via een BV, is ook deze stichting niet onomstreden. De Volkskrant onthulde vorige maand dat de zogenoemde ‘non-profit’-stichting van Sywert zijn belofte over financiële transparantie stiekem van de website heeft verwijderd.

Kritische reacties

De reacties op Sywert kortingsactie zijn kritisch:

Nog in business

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het nobel dat Sywert van Lienden korting geeft op mondkapjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen