Yolanthe Cabau zorgt in Op1 voor ergernis bij Jochem Myjer

Yolanthe Cabau zorgde gisteren in de talkshow Op1 voor lichte ergernis bij medetafelgast Jochem Myjer. Hij vindt dat ze onzin verkoopt in haar nieuwe film. “Dit is wel een gevoelig puntje.”

Yolanthe Cabau en Jochem Myjer © NPO

Eer draait weer eens een Nederlandse dertien-in-een-dozijn-romkom in de bioscopen: Liefde Zonder Grenzen, waarin Yolanthe Cabau iemand speelt die terminaal ziek is. De film, die gisteren één ster kreeg in de Volkskrant, laat zien hoe Yolanthe’s personage een bucketlist afwerkt voordat ze komt te overlijden.

Bucketlist

Jochem Myjer, die is genezen van een tumor in zijn ruggenmerg, heeft een hekel aan het begrip bucketlist. “Je moet bij mij niet met het woord ‘bucketlist’ aankomen. Ik bedoel: het is een prachtig theatraal gegeven voor een film en het zal absoluut een leuke film zijn, maar waar het om gaat is… Als jij hoort dat je doodgaat, dan denk je niet: shit, ik had even willen bungee dumpen boven een vulkaan!”

Hij vervolgt: “Nee, op dat moment denk je namelijk ten eerste: shit, waarom heb ik zo hard gewerkt? Twee: had ik maar meer tijd aan mijn gezin besteed. En drie: waarom heb ik die vriend die altijd een klootzak is geweest zolang te vriend gehouden? Dat zijn de dingen die je denkt en je denkt echt niet: ik ga naar Las Vegas of waterskiën.”

Yolanthe verdedigt zich

Yolanthe springt daarop in de verdediging. “Dat is wel heel persoonlijk. Ik heb heel veel mensen gesproken, want ik heb natuurlijk research gedaan voor ik deze rol ging spelen, en het is echt wel persoonlijk. Ook de moeder van de regisseur is overleden aan kanker. Daar hadden we ook heel veel informatie en input van. Er zijn echt wel veel mensen die wél denken: ik wil dit of dit nog heel graag doen.”

Jochem: “Dat geloof ik wel, maar ik bedoel alleen maar te zeggen: we denken bij onszelf dat je een bucket list maakt en als je díe hebt afgevinkt, kun je doodgaan. Dat is natuurlijk lariekoek.”

#bucketlist

De ‘bucketlist’ is een zwaar overschat fenomeen, vindt Jochem. ” Kijk eens op Instagram naar #bucketlist. Dat zijn altijd dingen met adrenaline. Maar als jij thuiskomt en je hebt een hondje die op je af komt lopen en staat te kwispelen… Daar staat nooit #bucketlist bij, terwijl je er ontzettend gelukkig van wordt.”

“Het triggert mij, sorry. Ik vind het onzin dat je een lijstje moet afwerken en dat je dan… Het is gewoon een gevoelig puntje.”

Fragment

Het fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u fan van al die Nederlandse romantische komediefilms?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen