Jort Kelder gedist door Splinter Chabot: ‘Hij komt er bij mij niet in’

Jort Kelder hoeft niet te rekenen op een uitnodiging voor de talkshow van Splinter Chabot. Het 25-jarige televisietalent heeft namelijk totaal geen interesse in de 57-jarige talkshowroutinier.

Jort Kelder en Splinter Chabot © NPO, RTL

Er zijn nog nooit zoveel talkshows op televisie geweest en zondagavond keert ook Splinter Chabot weer terug met zijn programma SPLNTR! op NPO 3. Hij sprak er gisteren over in de talkshow van zijn collega Eva Jinek. Op een gegeven moment kwam ook de naam van Op1-presentator Jort Kelder voorbij.

Jort niet welkom

Splinter wil zich onderscheiden door juist gasten zoals Jort níet uit te nodigen. “Er zijn heel veel talkshows en ik zal er niets negatiefs over zeggen, maar wij dachten: dan moeten we niet weer… Jort Kelder is bijvoorbeeld een supergast, maar die hoeft bij mij niet per se op de bank, want die heeft overal al een plek.”

In plaats van Jort moeten er vooral veel nieuwe namen op Splinters bank verschijnen. “We hebben wel echt gekeken van: joh, kunnen we jong talenten, die wel uitzonderlijk zijn in zijn of haar vakgebied, een plek geven? En daar dan een soort van bubbel omheen creëren. Dat gaan we ook dit seizoen weer doen.”

Nog niet afgemaakt

Eva Jinek vindt het opvallend dat Splinter nog niet is afgemaakt op social media, omdat de meeste talkshowhosts het zwaar te verduren krijgen. “Nee, nog niet. Waardoor het komt? Oeh, dan moet ik mezelf gaan recenseren. Dit is heel ongemakkelijk voor mij.”

Splinter is vooral inhoudelijk bezig met het vak. “Het leuke is ook – en dat is ook de uitdaging – om het beste gesprek uit iemand te halen, waarvan de persoon misschien niet eens doorhad dat het in hem of haar zat.”

Fragment

Splinter bij Jinek over zijn eigen talkshow:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Splinter Chabot houdt Jort Kelder buiten de deur. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen