Antoinette Hertsenberg laat Giel Beelen nog niet met rust, naar Jinek

Antoinette Hertsenberg laat Giel Beelen en zijn dubieuze druppels nog niet met rust. Haar programma Radar komt in een volgende uitzending terug op alle reacties én ze zit vanavond bij Jinek.

Giel Beelen en Antoinette Hertsenberg © NPO

Giel Beelen heeft uit het niets de invloedrijke consumentenrubriek Radar op zijn dak gekregen, omdat hij peperdure druppeltjes verkoopt op zijn website ‘om je hart te openen en verbinding te vinden met het al’. Kwakzalverij, noemt Angela de Jong het. En er zijn nog veel meer reacties binnengekomen, aldus AvroTros.

Talloze reacties

Een woordvoerder van de Radar-omroep vertelt aan het AD dat de reacties op de druppelbusiness van Giel Beelen binnenstromen. “Het aantal reacties dat we maandagavond en dinsdagochtend hebben gekregen is enorm. We hebben op het forum en per mail honderden reacties gehad. En veel berichten zijn tig keer geretweet.”

Radar roept mensen die slechte ervaringen met het middeltje van de NPO Radio 2-dj op om zich te melden: “We hebben al reacties op die oproep gehad. Maar we controleren alle verhalen uitgebreid voordat we daarmee naar buiten treden.”

Vervolgreportage

Van tevoren heeft Radar weinig ruchtbaarheid gegeven aan het item over Giel. “Het is niet onze bedoeling om Giel Beelen zwart te maken. Ons programma wil vooral schadelijke gevolgen van producten aan de kaak stellen. We merken wel dat dit soort onderwerpen erg leven momenteel.”

De AvroTros wijst in dit verband ook naar de affaire rondom de Lexmond-zusjes. Zij verkopen ‘helende’ edelstenen. Radar komt in een volgende uitzending zeker terug op alle reacties, laat AvroTros weten.

Vanavond is Antoinette bovendien te gast in de talkshow van Eva Jinek om over de druppels van Giel te praten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Giel Beelen zo op de grill gelegd wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen