Angela de Jong en Talitha Muusse slopen ‘kwakzalver’ Giel Beelen

Angela de Jong en Talitha Muusse maken gehakt van de lucratieve druppelbusiness van Giel Beelen. Ze vinden dat de NPO Radio 2-dj een kwakzalver is, die niet serieus genomen moet worden.

Giel Beelen, Talitha Muusse en Angela de Jong © NPO

Giel Beelen was gisteren een van de onderwerpen in Radar, omdat hij dubieuze druppels verkoopt op zijn zweverige meditatieplatform Kukuru. De NPO Radio 2-dj verkoopt flesjes van 40 euro waar 4,9 milliliter aan druppels in zitten waarmee je hart zich zou moeten openen. Volgens Radar zijn de druppeltjes in potentie heel erg gevaarlijk.

‘Stel dit strafbaar!’

Het is te absurd voor woorden dat types als Giel Beelen, maar ook Lieke van Lexmond met haar ‘helende edelstenen‘, wegkomen met hun praktijken, vindt Op1-bekendheid Talitha Muusse. Zij vindt dat er meer toezicht moet komen op dit soort zaken en is zelfs voor strafbaarstelling.

Talitha twittert: “Ik vind echt oprecht dat alle BN’ers en influencers moeten kappen met het verkopen van troep aan mensen die vaak ook al kwetsbaar zijn of het geld hier niet eens voor hebben: kalenders, kaarsen, druppels, allerlei online trainingen. Maak het strafbaar, meteen.”

“Al die dure producten en trainingen die mensen zogenaamd gezonder of gelukkiger moeten maken, geloof je het zelf!?”

Kwakzalver Giel

Angela de Jong schrijft in haar column dat ze Giel een leugenaar vindt. “Giel Beelen doet inmiddels een serieuze gooi naar de titel Kwakzalver van het Jaar.”

Het is een gotspe dat Giel in Radar niet precies kon vertellen wat de samenstelling is van zijn flesjes Shambala, vindt Angela. Ze zag hoe de radiomaker in het programma van Antoinette Hertsenberg ‘een half flesje achterover’ gooide. “Eat that, serieuze wetenschappers die durven te waarschuwen voor de gevaren.”

Angela fileert

Het is veelzeggend dat juist Giel zich eerder nog tegen het coronavaccin keerde, vindt Angela. “Dit was dus de radio-dj die het coronavaccin nog niet zo lang geleden ‘gif’ noemde dat hij liever niet in zijn lichaam beliefde.”

“Ik besloot gewoon zonder Shambala naar mijn innerlijke goeroe te luisteren, die me dwingend toefluisterde Giel nooit meer serieus te nemen. Ik kon hem geruststellen: dat deed ik voor de coronapandemie ook al niet.”

Fragment

Giel lurkt Shambala-druppeltjes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Giel Beelen een kwakzalver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen