Lieke van Lexmond wederom onder vuur: ‘Ze geeft medische adviezen’

Radar-ster Antoinette Hertsenberg vindt dat we niet te schouderophalend moeten doen over Lieke van Lexmond en haar gekke maankalender. “Wat ze doet gaat richting medische adviezen.”

Lieke van Lexmond en Antoinette Hertsenberg © RTL

De Lexmond-zusjes liggen sinds hun samenwerking met Rituals behoorlijk onder vuur, omdat ze kritisch zijn over vaccinaties en ‘helende’ edelstenen verkopen. Hun hoofdproduct, de maankalender, leidt daarentegen vooral tot schouderophalende reacties: men vindt het klinkklare nonsens, maar verder ongevaarlijk.

Dokter Lieke

Daar denkt Antoinette Hertsenberg anders over. De Radar-presentatrice heeft een kijkje genomen in die kalender en vindt het behoorlijk ver gaan, zei ze gisteren in de talkshow van Eva Jinek. “Dat kun je allemaal heel schouderophalend zien en dat eet en drink je dan gelukkig niet, maar als je kijkt wat voor adviezen er in die maankalender staan…”

Wat staat er dan in? “We hebben het even nagekeken en voor morgen is er in de dierenriem iets met je onderbenen geloof ik, dus dat is geen goede dag om je spataderen te laten verhelpen bijvoorbeeld. Op andere dagen wordt er gezegd dat het geen goede dag is om naar een tandarts te gaan. Dat gaat richting medische adviezen.”

Vergaand

Antoinette merkt dat BN’er steeds verder gaan met hun verdienmodellen. “Het is wel een trend die we zien dat bekende mensen op social media als een soort influencer zaken aan de man brengen en daarmee mensen bereiken. Dat kan als je iets verkoopt wat een prima product is, maar op het moment dat het vaag wordt…”

De presentatrice zat aan tafel bij Jinek vanwege de rel rondom Giel Beelen. De NPO Radio 2-dj verkoopt peperdure druppeltjes ‘om je hart te openen en verbinding te vinden met het al’. Volgens Radar zitten er echter gevaarlijke stoffen in. “Hij moet zich heel bewust zijn van de invloed die hij heeft. Met name op jonge mensen.”

‘Giel heel link bezig’

De hele talkshowtafel van Jinek was het er gisteren over eens: Giel gaat te ver. Hoogleraar en internist Marcel Levi wijst erop dat er een antidepressivum in de druppels van Giel zit. “Als je het gebruikt met een paar gewone etenswaren, zoals kaas en vleeswaren, dan kan het heel vervelende effecten hebben op bijvoorbeeld je bloeddruk.”

Gevaarlijk, vindt advocaat Peter Plasman het. “Ik vind wel dat hij link bezig is, want als in die flesjes gevaarlijk spul zit dan kan hij er niet mee wegkomen door te zeggen: ‘Ik weet niet wat er precies in zit.’ Hij werkt dan mee aan de verspreiding van gevaarlijk spul en dan kom je in de buurt van strafrecht.”

Oplichting

Giel werd sowieso al de hele tv-avond gemangeld. “Ik vind het echt heel ernstig dit”, zei John van den Heuvel in RTL Boulevard. “Dit is toch te gek voor woorden? Zo’n middel moet toch meteen van de markt? En deze jongen… Dit neigt bijna naar oplichting vind ik. Je gaat dit toch niet aanprijzen en dan 40 euro vragen? Ik vind het schandalig.”

En Ronald Molendijk in Shownieuws: “Giel is aan de zweverige kant van het heelal beland, prima, maar als je reclame maakt voor iets waarvan je niet weet wat erin zit… Dat is vergaand onhandig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lieke van Lexmond claimt dat je vandaag níet je spataderen moet laten behandelen. Gaat ze te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen