Na dolksteek BNNVARA: ‘Renze Klamer vertrekt naar EenVandaag’

Renze Klamer vertrekt bij BNNVARA nu de omroep een dolk in zijn rug heeft gestoken. Althans, dat melden ‘meerdere bronnen’ aan vaksite Spreekbuis. “Hij stapt over naar AvroTros.”

Renze Klamer © Natalia van der Zalm

Het moet voor Renze Klamer onverteerbaar zijn hoe Fidan Ekiz en hij zijn behandeld door hun werkgever BNNVARA. Terwijl ze van niets wisten, heeft de omroeptop maandenlang met hun collega Sophie Hilbrand bekokstoofd hoe ze eruit gewipt konden worden bij hun talkshow De Vooravond. Momenteel is de opvolger op de buis: Khalid & Sophie.

‘Renze naar EenVandaag’

Heel even ging het gerucht dat Renze de presentatie van Kassa zou overnemen, maar dat blijkt niet te kloppen. Nu lanceert vaksite Spreekbuis een nieuw gerucht. “Meerdere bronnen melden aan Spreekbuis dat Renze Klamer een overstap van BNNVARA naar AVROTROS gaat maken. Hij zou voor EenVandaag (tv en radio) gaan werken.”

Spreekbuis heeft contact opgenomen met het management van Renze. “Tot op heden is het nieuws nog niet bevestigd.”

Ontijdig moment

NPO-baas Frans Klein laat zich vandaag in het AD uit over het genadeloze ontslag van Fidan en Renze. “Het is echt een keuze van de omroep, maar uiteraard heeft BNNVARA met ons gesproken over hun doorontwikkeling. BNNVARA kwam tot de conclusie dat die stagneerde. Wij hebben dat gevolgd en begrijpen dat”, zegt hij.

Dat inzicht kwam op een ‘ontijdig moment’, geeft Frans toe. “Net toen het seizoen was afgelopen en zij op vakantie waren. Daar was niemand gelukkig over. Soms loopt dat zo, maar we moeten scherpe keuzes blijven maken. Met Khalid Kasem en Sophie Hilbrand denken we dat we aan het investeren zijn naar iets wat langer houdbaar is.”

Update

Update 12.00 uur: Een woordvoerder van AvroTros laat weten: “Er is geen sprake van dat AVROTROS Renze Klamer over gaat nemen van BNN. Dit is een samenwerking van tijdelijke aard. Wij zijn blij dat Renze Klamer meteen beschikbaar is en tijdelijk naast Suzanne Bosman het programma wilt presenteren.”

En Renze zelf: “Vanuit EenVandaag kwam de vraag of ik tijdelijk op NPO Radio 1 één van de presentatoren wil overnemen in verband met persoonlijke omstandigheden. Vanuit collegialiteit en mijn liefde voor NPO Radio 1 doe ik dat natuurlijk graag. Ik heb dit netjes afgestemd met BNNVARA, waar ik nog onder contract sta.”

“Over veel andere dingen heb ik natuurlijk ook gedachten, maar: voor alles is een tijd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen