Sonja Bakker woest op anonieme bronnen RTL Boulevard: ‘Heel flauw’

Sonja Bakker ergert zich dood aan de anonieme bronnen die over haar uit de school klapten bij RTL Boulevard. Ze vindt het ‘heel flauw’ dat zij zich niet met naam en toenaam bekendmaken.

Sonja Bakker © RTL

Het komt waarschijnlijk nooit meer goed tussen RTL Boulevard en Sonja Bakker. Het programma heeft aan het licht gebracht dat de dieetgoeroe herhaaldelijk plagiaat heeft gepleegd door recepten van anderen te kopiëren. Vervolgens heeft de showrubriek ook nog eens oud-medewerkers van Sonja aan het woord gelaten. Anoniem…

Bang voor Barry

Die oud-medewerkers stellen dat Sonja al jaren bewust teksten en recepten van anderen gebruikt. “We werkten met een relatief kleine club mensen aan de boeken. En hebben haar als medewerkers vaak gewaarschuwd. Dat zelfs wij zagen dat het te veel leek op het origineel”, klinkt het bijvoorbeeld.

Waarom maakten deze oud-medewerkers zich niet met naam en toenaam bekend? Ze zijn volgens Boulevard doodsbang voor Barry van Suijdam, de agressieve vriend van Sonja. “We zijn een beetje bang, niet alleen voor Sonja, maar ook voor Barry.”

Sonja boos

Sonja vindt het laf dat die bronnen anoniem blijven, zegt ze nu tegen Privé. “Dat vind ik heel flauw. Als een oud-medewerker zoiets zegt, dan moet je ook zo flink zijn om met je naam in beeld te komen. Dan heb je ballen. En niet je verschuilen achter een meneer of mevrouw A en B.”

Maar wat is er inhoudelijk waar van wat die bronnen beweren? “Miljuschka Witzenhausen, die zelf als culinair deskundige voor Boulevard werkt, nam het in de uitzending nog voor mij op. Iedere foodblogger kijkt op andere sites voor inspiratie. Dat is heel normaal.”

Voor de bus

Waar de Boulevard-bronnen stellen dat Sonja zélf achter alle plagiaatgevallen in haar bedrijf zit, gooit de dieetgoeroe haar medewerkers voor de bus. “We werken in een team met dertig mensen. Tijdens de coronaperiode is het allemaal te makkelijk gegaan. Ik heb er niet goed bovenop gezeten – wat ik normaal dus wel doe.”

“Natuurlijk kan ik de bewuste medewerker daarop aanspreken, maar het is mijn schuld dat het is misgegaan. Ik heb er niet goed op gelet.”

Bedreigd

Sonja ergert zich er ook nog aan dat haar aartsrivale Bea Pols aan het woord is gelaten door Shownieuws. “Nu dít speelt, probeert ze weer met die oude zaak, die ze verloren heeft, publiciteit voor haar boek te creëren. Deze vrouw pakt nu weer haar moment”, briest ze.

Door deze hele mediarel wordt Sonja naar eigen zeggen bedreigd. “Via mijn e-mail ben ik met de dood bedreigd. En op straat schelden mensen mij uit dat ik een ’oplichter ben’ en in de gevangenis hoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat de oud-medewerkers van Sonja Bakker anoniem blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen