Gerdi Verbeet valt Wopke Hoekstra aan bij Jinek: ‘Dit is zo treurig’

Gerdi Verbeet is het helemaal zat dat de formatie zo lang duurt en dat heeft ze Wopke Hoekstra gisteren goed duidelijk gemaakt in de talkshow van Eva Jinek. “Ik vind het echt treurig.”

Gerdi Verbeet en Wopke Hoekstra © RTL

Mark Rutte, de demissionair minister-president, is momenteel druk aan het formeren met zijn politieke collega’s Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra. Echt lekker van de grond komt het allemaal niet en dat stoort veel mensen. Ook PvdA-prominent Gerdi Verbeet vindt het een schande, gaf ze gisteren aan in Jinek.

‘Tijd voor regering!’

Ten eerste begrijpt Gerdi niet dat de huidige regering niet verder kan, omdat deze bij de verkiezingen een meerderheid heeft behaald. Het gebeurt niet vaak dat een zittende regering opnieuw goedkeuring krijgt van de kiezer, aldus Gerdi.

De huidige formatie ziet ze met lede ogen aan. Afgelopen weekend hielden Mark, Sigrid en Wopke een heisessie in Hilversum. “We zitten met een heel hoop problemen, dan gaan een paar mensen een weekend met elkaar weg en zeggen ze dat ze weer hoop hebben”, aldus een cynische Gerdi.

Gerdi valt Wopke aan

Vervolgens richt Gerdi zich tot Wopke. “Ik begrijp werkelijk niet, oprecht niet waarom het zo lang duurt. Ik vind het echt treurig.”

Wopke: “Ja, ik ben het met u eens.”

Gerdi: “Ja, dat zegt iedereen, maar u zit zelf aan de knoppen, ik niet.”

Groot gelijk

Volgens Wopke is het wat het is. “Ik geef u ook groot gelijk, maar laat ik toch even aansluiten bij waar u het net over had: de afspraak die gemaakt is om met elkaar te praten over dat minderheidskabinet. Ik heb gezegd dat ik er constructief naar ga kijken.”

“We hebben er heel intensief over gepraat en ik kan alleen maar herhalen dat wij daar volledig voor open staan. Ik hoop dat we snel tot een doorbraak kunnen komen. (…) Natuurlijk is het tenenkrommend, dat vind ik zelf ook.”

Fragment

Een fragment uit Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen