‘Eva Jinek grote favoriet voor tv-interview met prinses Amalia’

Eva Jinek is de grote favoriet voor een tv-interview met kroonprinses Amalia. Dat zegt Annemarie de Kunder, royaltyverslaggever bij RTL Boulevard, in een artikel van HP/DeTijd.

Eva Jinek en prinses Amalia © RTL, RVD

Prinses Amalia wordt op 7 december alweer achttien jaar en dat is een buitengewoon belangrijke verjaardag voor haar. Vanaf het moment dat ze meerderjarig is kan ze namelijk haar vader, koning Willem-Alexander, vertegenwoordigen bij officiële verplichtingen. Het is waarschijnlijk dat er een groot interview aan komt, maar door wie?

Eva Jinek vs Amalia

Annemarie de Kunder, royaltyverslaggever bij RTL Boulevard, noemt Eva Jinek in HP/DeTijd de ‘gedoodverfde favoriet’. “Ik zit in de tv-wereld, dus ik denk direct in de richting van een opgenomen interview. En natuurlijk heb ik veel nagedacht over wie de karakterschets zou kunnen maken. Ik zou het mooi vinden als het een vrouw zou zijn.”

En dan kan het er volgens Annemarie maar één zijn: de late-avond-koningin van RTL 4. “Eva is uiteraard een hele goede interviewster, en tegelijkertijd is ze gevoelig en empathisch. Maar goed, dit is mijn droom hè.”

Of toch NikkieTutorials?

Andere opties die Annemarie noemt zijn Marieke Lucas Rijneveld, Özcan Akyol, Lale Gül en… Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials. Haar grote doorbraak was als presentatrice van het Eurovisie Songfestival. Daar deed ze het beter dan gevestigde namen als Chantal Janzen en Jan Smit.

Waar er over Amalia’s voorgangers een boek werd geschreven op hun achttiende verjaardag, zou Annemarie het niet gek vinden als daar iets moderners voor in de plaats komt. En Nikkie is het boegbeeld van de moderne media. “Het past bij de generatie waarin Amalia opgroeit.”

HP/DeTijd

Het hele artikel leest u in HP/DeTijd:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Eva Jinek prinses Amalia gaat interviewen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen