De TV Kantine voorlopig niet op televisie: ‘Met pijn in het hart’

De persiflagecomedy De TV Kantine keert voorlopig niet terug op de buis bij RTL 4. Het is tijd voor een pauze en die komt er dan ook. Dat zegt Carlo Boszhard in zijn column in de Televizier.

TV Kantine © Laura Oldenbroek

De TV Kantine begon in 2009 en heeft sindsdien twaalf seizoenen gelopen. Nu is het tijd voor een pauze, vindt Carlo Boszhard. “Volgens tv-recensent Angela de Jong krijgen de typetjes het sowieso moeilijk dit jaar. Ze heeft gelijk. Kijk maar eens naar het nieuwe tv-programma Spaanders en je weet genoeg”, zegt hij in Televizier.

‘Het is even klaar’

Het is wel even klaar met al die persiflages, vindt zelfs Carlo. “Na de minder geslaagde imitatie van Mark Rutte op het Gouden Televizier-Ring Gala (‘genoeg gelachen’), de Deep Fake persiflages op RTL4 en de reünie van Kopspijkers die eerder nostalgisch dan goed was, is het even klaar.”

Toch waren er met Koefnoen én De TV Kantine altijd al veel persiflages op tv. “Koefnoen kon altijd prima naast De TV Kantine. Zij deden meer de politiek, wij hebben vooral de focus op de showbizz.”

Overkill

Dat acteur Valentijn Benard na zijn persiflages van onder meer Jort Kelder en Tim Hofman in De TV Kantine nu te zien is in Spaanders, zegt volgens Carlo genoeg. “Daar zit nu juist het punt: iedereen is al gedaan door iedereen bij iedereen. De overkill aan talkshows, talentenjachten en mijn grote liefde imitaties vraagt om een reset.”

Het is voorlopig over en uit voor De TV Kantine. “Even tijd nemen om na te denken hoe je de kijker weer opnieuw kunt verrassen. Daarom blijft De TV Kantine dit seizoen dicht, al is het met pijn in het hart.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat De TV Kantine eventjes dicht gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen