Zwaarlijvige oplichters blijken topfit als Alberto Stegeman opduikt

Twee zwaarlijvige oplichters bleken gisterenavond in Undercover in Nederland opeens topfit toen presentator Alberto Stegeman aan hun tafeltje verscheen. Ze renden plotseling razendsnel weg.

Undercover in Nederland © SBS 6

De twee heren waren rustig bezig om bij het Van der Valk-hotel in Tilburg iemand op te lichten totdat ze opeens bruut verstoord werden door Alberto Stegeman en zijn cameraploeg. “Zij zullen de media halen en wel vandaag. Met hun gezichten op televisie, want het is volkomen duidelijk dat zij de boel willen belazeren”, sprak de presentator.

Oplichter smeert hem

Eén van de twee heren rende direct weg toen Alberto opdook, maar de ander bleef nog even zitten. Die nam de benen toen de presentator zichzelf een halve minuut later voorstelde: “Mijn naam is Alberto Stegeman en ik ben van de Nederlandse televisie.”

Vervolgens vloog ook deze behoorlijk gezette heer weg. In een Sifan Hassan-achtig tempo rende hij op een gegeven moment over de lokale autoweg heen. Alberto: “Wat is het probleem? Waarom gaat u weg? Het is oplichting, hè? We hebben je bedrijf gecontroleerd. Het is oplichterij. We weten wat u doet.”

‘Pas op, Nederland!’

Aangezien de oplichter de confrontatie niet aan wilde gaan, besloot Alberto zich tijdens het meerennen maar tot de camera te richten. “Oké, dames en heren, Nederlanders, pas op! Dit is een oplichter!”

De man: “Ik wil niet met u praten. Ik houd hier niet van. Ik heb echt geen zin om met u te praten.”

Alberto: “Waarom niet? Als er geen probleem is, dan kunt u ons toch uitleggen wat hier gebeurt? Kijk, dit is wat ze doen: weglopen. Op het moment dat je rustig een bakje koffie drinkt in een restaurant en iemand vraagt wat je komt doen, ga je dan zo rennen?”

Fragment

Het bewuste fragment kunt u bekijken op YouTube of onderstaand via KIJK.nl:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Undercover in Nederland is met 526.000 kijkers geen grote hit. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen