Jaïr Ferwerda niet welkom op jacht Brabantse jetsetters: ‘Raar’

Een gênant moment voor Jaïr Ferwerda: Brabantse jetsetters in Saint-Tropez hebben keihard geweigerd om hem aan boord te nemen. Dat was gisteren te zien in zijn tv-programma Hai Society.

Jaïr Ferwerda © RTL

Jaïr Ferwerda komt niet echt lekker uit de verf in zijn nieuwe tv-show over rijke Nederlanders in het buitenland. De manier waarop hij zich in de tv-reeks door luxeoorden beweegt getuigt van enige zelfoverschatting. De manier waarop hij continu in zwembaden van miljoenenvilla’s plonst en zichzelf opdringt aan iedereen, past niet echt bij zijn status.

‘Roseetje drinken?’

Gisteren was het wederom zo ver in de tweede aflevering van Hai Society. Hij liep samen met ondernemer Hans Duijf over de boulevard van Saint-Tropez toen hij plotseling een jacht uit Den Bosch zag liggen. “Ik zie hier gewoon… een Nederlandse boot liggen”, merkte hij verwonderd op.

Vervolgens begon Jaïr een enorme scène te schoppen aan de kade. “Mogen we even een roseetje komen doen?!?!? Ik wil even ervaren hoe het leven is vanaf het dek”, riep hij naar de Nederlanders op het jacht.

Brabanders rennen weg

Van die vrijpostigheid waren de vermeende Brabanders helemaal niet gediend, tot Jaïrs enorme verbazing. “Ja… Dan denk je: Brabantse gezelligheid, ‘s-Hertogenbosch, maar iedereen rende naar binnen.”

Dan weer roepend naar het jacht: “Jongens, even een polonaise op het dek?”

Jaïr teleurgesteld: “Zit er niet in… We mogen niet naar binnen, maar toch… Ik vind het knap als je zo’n boot dan hier aan weet te leggen. Je wil het wel laten zien, maar als je ze dan wat wil vragen, houdt het op.”

Bescheiden

Vervolgens richtte Jaïr zich weer op Hans. “Hans, is dat een beetje het kenmerk? Dan wil je aan boord en dan zijn mensen toch een beetje bescheiden?”

Hans: “Ehh, het is valse bescheidenheid zou ik zeggen. Je laat het wel hier zien, maar je wil het niet op de Nederlandse televisie. Dat is eigenlijk dubbel, hè?”

Jaïr weer roepend naar het jacht: “Ik kom zelf ook uit Brabant! Helpt dat nog? Nee, het helpt niet.”

Kritische Guido

Story-baas Guido den Aantrekker, die goed de weg weet in zijn favoriete vakantiebestemming Saint-Tropez, vindt het gedrag van Jaïr tenenkrommend. “Jaïr die met zijn tv-ploegje nergens welkom is. Dan is je missie redelijk mislukt”, twittert hij. “Verjaag die prutser Jaïr uit mijn Saint-Tropez!”

Guido vervolgt: “Je ziet maar weer hoe belangrijk voorproduceren en een lokaal netwerk is. Behalve Des Bouvrie, die je er in de zomer dagelijks daadwerkelijk kon zien, zijn de geïnterviewden niet de luitjes die er daar toe doen.”

Ingestorte kijkcijfers

Het societyfeestje van Jaïr is niet echt in trek bij de kijkers thuis. De eerste aflevering scoorde een aardige 795.000 kijkers (19 procent), maar de tweede aflevering trok gisteren nog maar 570.000 kijkers (14 procent).

Het is te hopen voor Jaïr en RTL 4 dat de kijkcijfers volgende week niet met eenzelfde percentage onderuitglijden, want dan zijn er nog maar 408.000 over.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen