Daphne Deckers uit felle kritiek op nieuwssite Linda de Mol

Daphne Deckers vindt het de omgekeerde wereld dat de nieuwssite van Linda de Mol jonge meiden tips geeft over hoe je je drankje kunt beschermen op festivals. “Alleen de meisjes worden aangesproken!”

Daphne Deckers © NPO

LINDA.meiden, dat zich richt op tienermeisjes en twintigers, geeft op haar website ‘een paar praktische tips‘ over hoe je als meisje kunt voorkomen dat jongens je drogeren op een muziekfestival. “Het makkelijkste is natuurlijk je drankje in een keer opdrinken of je drankje delen met een vriendin als je het liever niet in een keer achterover gooit.”

Opgerolde panty

Verder kun je ook een opgerolde panty over je drankje doen en daar een rietje doorheen prikken, legt de LINDA.meiden uit. Of een dop meenemen van thuis. “Het enige lastige is dat je je dop vaak in moet leveren vóór je het festivalterrein opgaat. Een goede uitkomst is daarom je dopje bewaren in je schoen of achter je bh.”

Tot slot doen meiden er volgens de LINDA. ook goed aan om teststrips mee te nemen naar een festival. “Met een druppel uit je drankje kun je checken of je drugs inzit of dat het veilig is om te drinken.”

Daphne verbijsterd

Daphne Deckers weet niet wat ze meemaakt. Ze is compleet verbijsterd, schrijft ze in haar Vrouw-column. “Zou de insteek niet moeten zijn: Wat Mankeert Die Jongens En Wat Doen We Daaraan? Nu worden alleen de meisjes aangesproken – zoals gewoonlijk”, briest ze.

Vooral de tip om een dop het festivalterrein op te smokkelen, steekt haar. “Persoonlijke veiligheid moet je… smokkelen? Serieus?”

Of dus die opgerolde panty. Daphne: “Óf… de samenleving zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan.”

Jongens aanspreken

De LINDA. moet eens een artikel schrijven over het échte probleem, vindt Daphne. “In plaats van meisjes te leren wat ze moeten doen, is het hoog tijd dat we jongens leren wat ze níet moeten doen.”

“Want welk vaccin is er eigenlijk tegen het verkrachtingsvirus?”

Vrouw-column

De Vrouw-column van Daphne Deckers kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tips van LINDA. om je drankje te beschermen op Nederlandse festivals. Gaat dit te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen